Policija ruošiasi „Baltic Pride“ eitynėms: budės sustiprintos pajėgos, tikrins įtartinus asmenis | Diena.lt

POLICIJA RUOŠIASI „BALTIC PRIDE“ EITYNĖMS: BUDĖS SUSTIPRINTOS PAJĖGOS, TIKRINS ĮTARTINUS ASMENIS

Policija ruošiasi šeštadienį Vilniuje vyksiančioms „Baltic Pride“ eitynėms – renginio metu budės sustiprintos policijos pajėgos, yra rengiamas viešosios tvarkos užtikrinimo planas. Policijos pareigūnai pasilieka galimybę neįleisti į renginio teritoriją riziką viešajai tvarkai keliančius asmenis, tikrinti jų daiktus.

„Policija ruošiasi kaip įprastai, bus skirta daugiau policijos pajėgų, sustiprintos pajėgos dirbs savaitgalį“, – Eltai teigė Julija Samorokovskaja.

Vilniaus policijos atstovės teigimu, esant reikalui policijos pajėgos gali būti pasitelktos ir iš kitų miestų.

J. Samorokovskaja atkreipia dėmesį ir į tai, kad policija taip pat stebi ir elektroninę erdvę, socialinius tinklus, analizuoja kitą informaciją. Tačiau, anot jos, šiuo metu rizikų dėl nesankcionuotų protestų ar galimų provokacijų nėra identifikuota.

„Yra rengiamas viešosios tvarkos užtikrinimo planas, taip pat yra bendraujama su renginio organizatoriais ir policija yra pasirengusi užtikrinti viešąją tvarką ir tikisi dalyvių ir žiūrovų supratingumo šeštadienio renginio metu“, – pažymėjo ji.

Esant reikalui pareigūnai gali patikrinti dalyvių kuprines ir gali ir neįleisti į renginių teritoriją.

Renginio metu, pasak policijos atstovės, bus taikomi ir eismo ribojimai. J. Samorokovskajos teigimu, tikslesnė informacija apie ribojimus bus paviešinta artimiausiu metu.

Ji taip pat akcentuoja, kad esant reikalui policija pasilieka teisę tikrinti renginio dalyvių asmeninius daiktus ir riziką dėl viešosios tvarkos sutrikdymo keliančių asmenų neįleisti į renginį.

„Esant reikalui pareigūnai gali patikrinti dalyvių kuprines ir gali ir neįleisti į tą renginių teritoriją. Jeigu bus asmenų, kurie norės sutrikdyti tą viešąją tvarką, tai pareigūnai tokią teisę turi“, – sakė J. Samorokovskaja.

ELTA primena, kad antradienį sostinėje prasidėjo „Baltic Pride“ renginių savaitė, kurią šeštadienį vainikuos eitynės už lygybę ir taiką. Kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, parodos, edukacinės veiklos – Vilnius, išreikšdamas palaikymą, LGBTIQ bendruomenę sveikina pasipuošęs vaivorykštės spalvomis.

Vilniuje savaitę vyksiančiuose „Baltic Pride“ renginiuose tikimasi sulaukti apie 10 tūkst. dalyvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (127)

Anonimas

Ko bijo tie spalviai ? Kam tiek policijos ? Patys suprantat, kad dauguma visuomenės nepalaiko šitų ŽMOGŲ.... Brukat per jėgą savo vaivorykštę užjūrio šeimininko liepiami.

Stop homo propogandai

Stop agresyviai ideologijai!

Ozis

Neleiskit į aikštę ligonių ir ramybė bus garantuota. Policija lai sėdi savo postuose. O jei simonkiukai neturi kas veikt - tebėga Ukrainon. Ten spektaklius mėgsta..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS