Prezidentas: dėl nacionalinio stadiono VPT pademonstravo stuburą | Diena.lt

PREZIDENTAS: DĖL NACIONALINIO STADIONO VPT PADEMONSTRAVO STUBURĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), įpareigojusi stabdyti nacionalinio stadiono sostinėje statybų sutartį, pademonstravo stuburą, o Vilniaus valdžia turėjo įvertinti ir šio projekto įgyvendinimo sąlygas.

„Man atrodo, kad kaip tik Viešųjų pirkimų tarnyba pademonstravo stuburą, išreiškė principinę poziciją – aš jos nekvestionuoju, nes tai yra Viešųjų pirkimų tarnybos priedermė. Kaip dabar matome, teismas pritarė šitam sprendimui“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

„Manau, kad visi turi dirbti savo darbą. Jeigu galvojama, kad šitas sprendimas buvo nepagrįstas, galima skųsti, bet, kaip matote, netgi to dabar negalima padaryti“, – pridūrė jis.

Prezidento teigimu, Vilniaus valdžia turėjo rūpintis ne tik pačiu projektu, tačiau ir jo įgyvendinimo sąlygomis.

Manau, kad visi turi dirbti savo darbą. Jeigu galvojama, kad šitas sprendimas buvo nepagrįstas, galima skųsti, bet, kaip matote, netgi to dabar negalima padaryti.

„Manau, kad kompetentingos institucijos turi rūpintis ne tik pačių projektų reikalingumu, bet ir tai, kokiomis sąlygomis mes tuos projektus įgyvendiname, nes tikrai turėjome daug liūdnos patirties praeityje“, – tvirtino G. Nausėda.

„Šitoje vietoje, vadovaudamiesi tuo, kad reikia greičiau ir, taip sakant, kažkaip efektyviau padėti ekonomikai, na, turbūt visi sutiksite ir turbūt pats Vilniaus meras sutiks, kad negalime to daryti bet kokia kaina ir taškyti pinigus vien tik dėl to, kad reikia greitai ištaškyt“, – teigė šalies vadovas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį atmetė Vilniaus miesto savivaldybės skundą ir nusprendė, kad VPT teisėtai sustabdė 156 mln. eurų vertės nacionalinio stadiono statybos ir valdymo koncesijos sutarties pasirašymą tarp Vilniaus savivaldybės ir koncerno „Icor“ įmonės „Axis industries“.

Vilniaus meras R. Šimašius teigė, kad nacionalinio stadiono projektą „nužudė „valstiečiai“, pasinaudoję be vadovo likusia VPT.

Premjeras Saulius Skvernelis tokius mero pareiškimus pavadino „neadekvačiais“ ir svarstė, kad nacionalinį stadioną turėtų statyti valstybė, jeigu savivaldybė to nesugeba.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

kam jums tas stadijonas reikalingas,jus net putbolo komandos neturit!

Antirunkelis

Lietuvai stadionas yra mission impossible. Tegu važiuoja nevykėliai durnių laivo vadovai į papuasų valstybę, kur jų mažesnėje už Vilnių sostinėje Port Moresby yra net trys dideli, moderniški stadionai ir tegu paklausia papuasų patarimo kaip pastatyti nors vieną stadioną runkelių valstybėje.

...

Koks dar stadionas karoninėj epochoj... :/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS