Savivaldybė nedavė leidimo „Šeimų sąjūdžiui“ Vasario 16-ąją Vilniaus centre rengti mitingą | Diena.lt

SAVIVALDYBĖ NEDAVĖ LEIDIMO „ŠEIMŲ SĄJŪDŽIUI“ VASARIO 16-ĄJĄ VILNIAUS CENTRE RENGTI MITINGĄ

Vilniaus savivaldybė nesuteikė leidimo Vasario 16-ąją „Šeimų sąjūdžiui“ Vilniaus centre organizuoti mitingą.

„Išnagrinėjus pateiktą pranešimą ir pateiktus paaiškinimus apie planuojamą mitingą, įvertinus valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir vadovaujantis Lietuvos Respublikos susirinkimo įstatymo 7 straipsnio 6 dalimi, 2022 m. vasario 16 d. 11–14 val. planuojamas mitingas šalia paminklo Jonui Basanavičiui nėra galimas suderinti, kadangi minėta vieta įtraukta į valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius“, – informavo Vilniaus savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas.

Vilniaus savivaldybė taip pat primena, kad Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo 7 straipsnio 6 dalis numato, kad minint valstybės šventes: Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir Liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, pirmumo teisė pasirinkti renginio vietą ir laiką suteikiama valstybės ar savivaldybių institucijoms.

ELTA primena, kad, minint Sausio 13-ąją, Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo vyko Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija.

Šio renginio metu įvyko ir Lietuvos šeimų sąjūdžio protestas prieš pandemijos politiką. Mitingo dalyviai šūksniais ir švilpimu sudrumstė Nepriklausomybės aikštėje vykusį oficialų Laisvės gynėjų dienos minėjimą.

Protestuotojai nušvilpė Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir premjerės Ingridos Šimonytės sakytas kalbas. Švilpti minia ėmė ir kalbant vienai iš „Kronikos“ bendradarbių Bernadetai Mališkaitei. Būtent „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ bendradarbiams per vykusį minėjimą buvo įteikta Laisvės premija.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ir prezidentas Gitanas Nausėda. Prezidentas protestuotojų buvo pasitiktas kur kas pagarbiau.

Po renginio tiek premjerė, tiek Seimo pirmininkė žurnalistams sakė, kad per renginį triukšmavę žmonės pademonstravo nepagarbą žuvusiųjų artimiesiems. Kiek vėliau situaciją pakomentavo ir prezidentas G. Nausėda. Išplatintame komentare šalies vadovas apgailestavo, kad Lietuvai ypač svarbaus minėjimo metu dėmesys buvo sutelktas kitiems tikslams.

Rašyti komentarą
Komentarai (139)

Anonimas

Nieko, užtat p..derams 5 dienoms davė leidima.

O Kaune

gėjai per prievartą išsireikalavo žygiuoti Laisvės alėja. Reiks ir čia per teismą reikalauti.

slykstu

Kada pagaliau sutvarkys ta BARZDUOTA kuris labai slyksciai kirsina liaudi ir stengiasi valstybeje isprovokuoti neramumus Slykstu klausyti sio DEMAGOGO kai tik sie maistininkai PASISIUKSLINA jis iskarto ,,ATSIFUTBOLINA'' ir rekia kad tuo momentu as ten nebuvau ir,, AKMENU ''nemeciau Labai gaila kad dar yra tikinciu,, GEROVES PRANASAIS'' ir buriasi i tokius mitingus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS