Šią savaitę skiepai nuo COVID-19 pasieks dar daugiau sostinės gimnazijų | Diena.lt

ŠIĄ SAVAITĘ SKIEPAI NUO COVID-19 PASIEKS DAR DAUGIAU SOSTINĖS GIMNAZIJŲ

  • 0

Per kelias praėjusios savaitės dienas sostinės gimnazijose paskiepyta apie pusšimtį moksleivių, pasiskiepijo ir keletas gimnazijų darbuotojų. Šią savaitę vakcinacija mokyklose tęsiama Fabijoniškių, Radvilų, Žvėryno ir A. Kulviečio klasikinėje gimnazijose, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Vyresniems nei 16 metų moksleiviams pakanka turėti asmens dokumentą, o jaunesni (nuo 12 metų) moksleiviai gali pasiskiepyti tik su vienu iš tėvų (reikalingas vaiko gimimo liudijimas arba pasas ir tėvo ar mamos asmens dokumentas).

Sveikatos priežiūros specialistų komanda rugsėjo 6 d. skiepys Fabijoniškių gimnazijoje (8–10 val.), Radvilų gimnazijoje (11–13 val.).

Rugsėjo 7 d. vakcinacija vyks Žvėryno gimnazijoje (8–10 val.), A. Kulviečio klasikinėje gimnazijoje (11–13 val.). Moksleiviai bus skiepijami pamokų ir pertraukų metu. Pasiskiepyti kviečiami ir netoli šių gimnazijų įsikūrusių gretimų mokyklų moksleiviai.

Vilniuje šiuo metu jau pasiskiepijo beveik pusė (45,9 proc.) 12–15 metų vaikų ir trys ketvirtadaliai (75,6 proc.) 16–24 metų jaunuolių.

Šią savaitę kelionę po rajonus tęs ir skiepobusai, ir vakcinų mikroautobusas, skiepijama bus Naujamiesčio, Verkių, Pašilaičių, Pilaitės, Naujininkų, Žirmūnų, Antakalnio, Šnipiškių seniūnijose.

Visi norintieji pasiskiepyti tai padaryti gali be registracijos, užtenka turėti asmens dokumentą.

Šią savaitę skiepobusuose ir vakcinų mikroautobuse bus galima pasiskiepyti „Spikevax“ (buvusi „Moderna“) ir „Comirnaty“ (gamintojas „Pfizer-BioNTech“) vakcinomis. Artimiausiu metu pasiskiepyti „COVID-19 Vaccine Janssen“ vakcina galimybių nebus, nes šiuo metu yra pasibaigusios minėtos vakcinos atsargos – laukiama papildymo.

Lukiškių aikštėje esančiame punkte šią savaitę, nuo pirmadienio iki šeštadienio, skiepijama nuo 10 val. iki 20 val., o sekmadienį – nuo 10 val. iki 15 val. Rinktis galima iš kelių rūšių vakcinų: visą savaitę – „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) ir „Spikevax“; nuo rugsėjo 8 d. Lukiškių aikštėje taip pat bus galima pasiskiepyti „Comirnaty“ vakcina.

„Litexpo“ vakcinacijos centre šią savaitę skiepijama „Vaxzevria“, „Spikevax“ ir „Comirnaty“ vakcinomis.

Gyventojai be registracijos į „Litexpo“ šią savaitę gali atvykti nuo pirmadienio iki penktadienio 10–18 val. Rugsėjo 6–10 dienomis be registracijos bus galima pasiskiepyti „Comirnaty“, „Vaxzevria“ ir „Spikevax“ vakcinomis.

Savaitgalį, rugsėjo 11–12 dienomis, „Litexpo“ vakcinavimo centras nedirbs.

V. Gerulaičio g. 1, kur daugiau nei metus buvo testuojama, pasiskiepyti galima nė neišlipus iš automobilio. Gyventojai čia laukiami darbo dienomis nuo 15 iki 20 val. ir savaitgaliais nuo 9 iki 14 val.

V. Gerulaičio g. 1 vakcinacijos punkte šią savaitę skiepijama „Vaxzevria“ ir „Spikevax“ vakcinomis. Nuo rugsėjo 8 d. taip pat bus galima pasiskiepyti „Comirnaty“ vakcina.

Kaip ir kituose Vilniuje veikiančiuose skiepijimo punktuose bei skiepobusuose, V. Gerulaičio g. 1 punkte tai galima padaryti be registracijos, tereikia su savimi turėti asmens dokumentą. Gyventojai čia gali ateiti ir pėsčiomis – skiepą gaus visi norintieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS