Iššūkis pėstiesiems: šie laiptai – tiesiausias kelias į traumatologijos punktą? | Diena.lt

IŠŠŪKIS PĖSTIESIEMS: ŠIE LAIPTAI – TIESIAUSIAS KELIAS Į TRAUMATOLOGIJOS PUNKTĄ?

Gausiai pasnigus neretai tenka bristi šaligatviais. Tačiau Vilniaus Karoliniškių mikrorajono gyventojams tai – ne vienintelė problema. Pastarosiomis dienomis tikru galvosūkiu tampa lipimas storu sniego paklotu pasidengusiais, nenuvalytais laiptais. Jie gali tapti tiesiausiu keliu į traumatologijos punktą.

Laukti ar imtis veiksmų?

Aklinai apsnigtų laiptų ir nevalytų šaligatvių, esančių Vilniuje, Laisvės prospekte, prie viešojo transporto stotelės, nuotraukos trečiadienį pasirodė socialiniame tinkle „Facebook“ su ironijos nestokojančiu prierašu: „Svarbiausia – kelius išvalyti, o pėsčiasis kaip nors pats praeis“.

Pamatyti vaizdai pakurstė kontraversišką internautų diskusiją. „Vakar buvo išvalyti, išvalys ir šiandien“, – rašė kai kurie. O štai kiti ragino ne laukti, o imtis iniciatyvos patiems užuot laidžius kritikos strėles į sniego valymo darbus turinčių atlikti darbuotojų pusę. 

„Kastuvą į rankas ir pirmyn“, – ragino Dainius. Tačiau sulaukė Rasos atkirčio: „Ne visi su kastuvais į stotelę eina“. 

„Kiemo tvarkytojai visai nesiskubina – turi technikos, bet per vėlai pradeda darbuotis, nes 6 val. ryto dar niekas nebuvo valyta. Seniau nuo 4 val. su šufeliais darbavosi“, – prisiminė prie įrašo komentavęs Karoliniškių gyventojas.

„O jūs suprantate, kad sninga, ir 6 val. ryto būtų tas pats, kas 4 val.?“ – į pastarąjį pasisakymą pastebėjimą išsakė Rasa. „Aš manau, kad ne problema būtų patiems gyventojams paimti ir pavalyti keliukus, nes takučiai išvalomi, o po valandos – tas pats lyg būtų nevalyta. Tada gal suprastumėte, kad žmonės dirba ir nesiskųstumėte“, – užstoti atsakingus darbuotojus mėgino ir Evelina.

„Neverkšlenčiau, jeigu čia būtų prie namo įėjimas, bet čia – laiptai prie Vaivorykštės stotelės tilto“, – piktinosi Žana.

„Tegul įdarbina bedarbius, nors ir laikinam darbui. Daug žmonių prarado darbą arba nedirba dėl privalomų prastovų. Manau, sutiktų nemažai žmonių padirbėti. Bet gi kam mokėti, jei vergai gali nemokamai“, – plūdo dar viena moteris.

Sulaukė įspėjimo

Dėl trečiadienį užfiksuoto atvejo portalo žurnalistams pasiteiravus Vilniaus miesto savivaldybės atstovų sužinota, kad Karoliniškių seniūnijos bendrojo naudojimo teritorijų sanitarinį valymą ir želdinių priežiūrą vykdo bendrovė „VSA Vilnius“. O Karoliniškių seniūnijos darbuotojai esą periodiškai tikrina šios įmonės teikiamų paslaugų kokybę bei patikrinimo aktuose fiksuoja pažeidimus, už kuriuos bendrovei yra taikomos finansinės nuoskaitos.

„Vakar vykusio patikrinimo metu buvo užfiksuoti nenuvalyti laiptai Laisvės prospekte nuo „Vaivorykštės“ visuomeninio transporto stotelės, todėl bendrovė „VSA Vilnius“ buvo įspėta skubiai juos sutvarkyti. Šiuo metu minėti laiptai jau nuvalyti“, – sakė Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Kam teikia pirmenybę?

Pasak jo, esant pastoviam snygiui, sniego valymas nuo dangų ne mažesniu kaip 0,8 m valymo pločiu turi būti užtikrintas nuolat. Nustojus snigti, susidaręs sniego sluoksnis reprezentacinėse gatvėse, skveruose ir aikštėse esą turi būti išvalomas per visą šaligatvių plotį iki dangos per 4 val. nuo snigimo pabaigos,  o kitose gatvėse – per 8 val. nuo snigimo pabaigos.

„Valant pirmenybė teikiama laiptams, takams prie sankryžų ir pėsčiųjų perėjų, visuomeninio transporto stotelėms ir šaligatviams prie gatvių, paskui pradedami valyti kiemų šaligatviai. Bendrovė „VSA Vilnius“ įspėta, kad visi šie darbai turi būti organizuojami operatyviai, kol nesusidaro ledas“, – teigė pašnekovas.

G. Runovičius užsiminė, kad už šio pobūdžio darbus atsakinga bendrovė informavo savivaldybę, kad sausio 26-28 dienomis Karoliniškių seniūnijoje dirbo vienas traktorius, technika su šluota arba kaušu, vienas raideris, penki motoblokai ir septyniolika darbuotojų, valiusių sniegą.

Kur kreiptis?

Apie nenuvalytus laiptus ar šaligatvius siūloma pranešti seniūnijoms arba Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus  Teritorijų tvarkymo poskyriui. Pranešimus galima registruoti https://tvarkaumiesta.lt/  arba skambinant trumpuoju savivaldybės telefono numeriu 1664.

GALERIJA

  • Iššūkis pėstiesiems: šie laiptai – tiesiausias kelias į traumatologijos punktą?
  • Iššūkis pėstiesiems: šie laiptai – tiesiausias kelias į traumatologijos punktą?
  • Iššūkis pėstiesiems: šie laiptai – tiesiausias kelias į traumatologijos punktą?
  • Iššūkis pėstiesiems: šie laiptai – tiesiausias kelias į traumatologijos punktą?
Feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zigmas

Vargšai miesčionys klykia dėl mažos problemos ,sniego - kurį netikėtai gamta pasiuntė vilniečiams, o gal čia kaltas Lansbergis?

Pil.

Tarybiniais laikais buvo nuvalytos gatvės, šaligatviai, laiptai .Nesiilgime mes tų laikų ,nes patys norėjo nepriklausomybes, tačiau nesitikėjone kad bus tokią betvarke Lietuvoje.Nesitikejome kad bus bedarbyste ir chaosas Lietuvoje, vadovaus vagys, plėšikai , nesąžiningi žmonės.Pasalpu gavėjus įdarbinti reikia gatvių, šaligatvių , parkų priežiūrai ir bus tvarka.Nenori niekas dirbti ir savivaldybėse ,užsibarikadave įėjimus ,daro jie tenai ka nori,svarbu gauna jie patys algas,kam čia galvą sukti.Zmones patys valo arti namų sniegą nors jiems tai daryti nepriklauso.

Anonimas

Putinas dėl visko kaltas, užleido sniegą. Sankcija Rusijai !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS