Vilniaus universitetas pradeda naujo rektoriaus paiešką | Diena.lt

VILNIAUS UNIVERSITETAS PRADEDA NAUJO REKTORIAUS PAIEŠKĄ

Baigiantis rektoriaus Artūro Žukausko kadencijai, Vilniaus universitetas (VU) pirmadienį skelbia tarptautinį viešą konkursą nuo kitų metų vadovauti seniausiai šalies aukštajai mokyklai.

Kaip praneša aukštoji mokykla, pretendentai dokumentus gali teikti iki spalio 31 dienos.

„Tikimės, kad, numačius ilgesnį laikotarpį paraiškoms teikti, pretendentai galės komfortiškiau priimti sprendimą kandidatuoti ir turės daugiau galimybių susipažinti su konkurso sąlygomis, įvertinti VU situaciją, geriau pažinti VU bendruomenės lūkesčius“, – pranešime cituojamas VU tarybos pirmininkas Rimantas Kraujalis.

Skelbiama, kad konkurse gali dalyvauti ir penkerių metų kadencijai būti išrinktas nepriekaištingos reputacijos asmuo, turintis mokslo (meno) daktaro laipsnį, arba pripažintas menininkas, turintis pedagoginės ir vadybinės patirties.

„Kandidato į rektoriaus pareigas veikla turi rodyti, kad jis suvokia universiteto misiją, puoselėja universiteto vertybes, yra motyvuotas rūpintis universiteto veiklos kokybe ir turi žinių, patirties bei gebėjimų, reikalingų rektoriaus pareigoms vykdyti“, – rašoma pranešime.

Kandidatu į rektoriaus pareigas gali būti ir kandidatūros iškėlimo metu universitete nedirbantis asmuo. Savo kandidatūrą asmuo išsikelia pats.

Pasibaigus kandidatų registracijai, paraiškas svarstys universiteto Senatas ir pateiks išvadas Tarybai dėl kandidatų tinkamumo eiti pareigas.

Patvirtinti kandidatai universiteto bendruomenei prisistatys per viešus debatus, o naująjį rektorių slaptu balsavimu išrinks universiteto Taryba.

Kaip skelbiama, penkerių metų kadencijai renkamo rektoriaus darbo užmokestis – 9 tūkst. eurų, rektoriui priedai, priemokos ar premijos nėra mokamos, jis kadencijos laikotarpiu negali dirbti jokio kito apmokamo darbo ar eiti apmokamų pareigų.

Būsimas rektorius pareigas pradės eiti kitų metų balandžio pirmą dieną.

Vilniaus universitetas yra seniausia Lietuvoje aukštoji mokykla, įkurta 1579 metais. Nuo 2015-ųjų VU vadovauja rektorius A. Žukauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Galu

gale liberalizmo skleidejas ir realizuotojas issinesdins.Bet Vilnius universitetas jau apnuodytas.Vilciu, kad bus pasveikta, menamai, niera.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS