Vilniaus valdžia ir „Ryto“ klubas žada užtikrinti reikalavimų laikymąsi rungtynėse | Diena.lt

VILNIAUS VALDŽIA IR „RYTO“ KLUBAS ŽADA UŽTIKRINTI REIKALAVIMŲ LAIKYMĄSI RUNGTYNĖSE

Vilniaus miesto savivaldybė ir „Ryto“ krepšinio klubas žada užtikrinti, kad žiūrovai rungtynių metu laikytųsi nustatytų reikalavimų – tvarkingai dėvėtų apsaugines kaukes, išlaikytų atstumus.

Sostinės meras Remigijus Šimašius sako, kad savivaldybė jau kalbėjo su klubo vadovybe po sekmadienį vykusių Lietuvos krepšinio lygos rungtynių su Kauno „Žalgiriu“, kai ne visi žiūrovai reikalavimų laikėsi.

„Klubas įpareigotas užtikrinti, kad tiek savo arenoje, tiek privačioje „Siemens“ arenoje rungtynių metu būtų imtasi visų būtinų priemonių žiūrovų saugumui užtikrinti“, – BNS atsiųstame komentare antradienį teigė R. Šimašius.

Vilniaus „Rytas“ antradienį žais FIBA Čempionų lygos rungtynes su Atėnų „Peristeri“, mačas taip pat vyks „Siemens“ arenoje.

Sostinės mero teigimu, klubas atliko „namų darbus“ ir reikalavimų užtikrinimui žada skirti didesnes žmonių pajėgas bei daugiau dėmesio.

Klubas įpareigotas užtikrinti, kad tiek savo arenoje, tiek privačioje „Siemens“ arenoje rungtynių metu būtų imtasi visų būtinų priemonių žiūrovų saugumui užtikrinti.

„Mano žiniomis, klubo atstovai atliko namų darbus ir jau atskirai yra kreipęsi tiek į sirgalių tribūną, tiek kitų rungtynių metu numatyta skirti dar daugiau dėmesio ir žmogiškųjų išteklių saugumui užtikrinti“, – sakė Vilniaus meras R. Šimašius.

Lietuvoje sparčiai plintant koronavirusui, Vyriausybė pirmadienį paskelbė apie šią savaitę numatomus priimti naujus ribojimus šalies mastu. Trečiadienį, be kitų, bus svarstomas siūlymas apriboti susibūrimus, o sporto varžybas rengti be žiūrovų. Jei Vyriausybė pritars, ribojimai įsigalios nuo penktadienio.

„Matėme, kad yra iššūkių“

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, „Ryto“ valdybos narys Adomas Bužinskas pripažįsta, kad rungtynėse su „Žalgiriu“ nebuvo viskas gerai, tačiau žadama pasitempti mače su „Peristeri“.

„Nesakome, kad viskas buvo gerai – matėme, kad yra iššūkių, bet šio vakaro rungtynėse galėsime pasitempti ir parodyti, kad geriau sugebame sukontroliuoti situaciją“, – BNS teigė vienas klubo ir miesto vadovų.

Jo teigimu, mačas su „Žalgiriu“ – pirmas „didelis“ mačas šiame sezone, todėl buvo iššūkis užtikrinti reikalavimus.

A. Bužinskas taip pat pridūrė, kad arenoje esant keliems tūkstančiams žiūrovų, sukontroliuoti kiekvieną yra sudėtinga.

„Gali padaryti viską, bet kai yra 5 tūkst. žmonių arenoje, kiekvienam ant nosies uždėti kaukę yra sudėtinga. Galiausiai atsiremi į žmogaus atsakomybę ir jo elgseną, greičiausiai dėl to Vyriausybė ir priima sprendimus dėl renginių uždarymo“, – teigė A. Bužinskas.

Gali padaryti viską, bet kai yra 5 tūkst. žmonių arenoje, kiekvienam ant nosies uždėti kaukę yra sudėtinga.

Pasak vieno iš klubo vadovų, anksčiau šį sezoną dėl reikalavimų laikymosi šalia „Siemens“ arenos esančioje klubo arenoje problemų nebuvo.

„Kai rungtynės vyksta mūsų klubo arenoje – „JEEP“ arenoje, kur mes patys užtikriname viešąją tvarką, tų žmonių yra mažiau, apsaugai lengviau yra kontroliuoti – ten problemų mes neturėjome“, – sakė vienas „Ryto“ vadovų.

Jis tvirtino, kad prieš antradienio rungtynes su Atėnų ekipa situacija aptarta ir su „Siemens“ arenos valdytojais, taip pat ir su gerbėjais.

„Padidinsime informacinių pranešimų skaičių, galbūt ir apsauga bus aktyvesnė, pasišnekėjome ir su fanais, organizuoto palaikymo grupėmis, kad atkreiptų dėmesį“, – kalbėjo A. Bužinskas.

Jo teigimu, arenoje šiuo metu įeinantiems žiūrovams tikrinama temperatūra, yra dezinfekavimo priemonių, taip pat draudžiama užkandžius ir gėrimus neštis į salę, valdomi srautai.

Anot A. Bužinsko, antradienį greičiausiai bus dvigubai mažiau žiūrovų nei sekmadienį su „Žalgiriu“.

„Šiandien mes manom, kad fanų bus mažiau, matome tai ir pagal pardavimus. Viruso skaičiai šiuo metu yra bauginantys, manome, kad šiandien bus du kartus mažiau žmonių“, – teigė vienas „Ryto“ vadovų.

„Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynes „Siemens“ arenoje sekmadienį stebėjo beveik 4,4 tūkst. žiūrovų.

Skaitlingesnės buvo tik Kauno „Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje su Valensijos „Basket“ ekipa praėjusį ketvirtadienį, jas stebėjo per 5,1 tūkst. žiūrovų. Per 5 tūkst. žiūrovų „Žalgiris“ sutraukė ir į Eurolygos rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ spalio 15-ąją.

Epidemiologai ragina stebėti varžybas nuotoliniu būdu

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, situacija dėl koronaviruso plitimo šalyje sparčiai blogėja. Pirmadienį paskelbta, kad iš patvirtintų rekordinių 766 naujų koronaviruso atvejų 468 yra neištirti.

Iš viso Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė 10 tūkst. 949 asmenys, 6600 – tebeserga, 4166 – pasveiko. Nuo COVID-19 iš viso mirė 136 žmonės.

NVSC ragina visus Lietuvos sporto sirgalius vengti masinių susibūrimų vietų ir palaikyti savo mėgstamas komandas stebint varžybas nuotoliniu būdu.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kalbėdamas apie „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje, praėjusią savaitę sakė, kad geriau vengti ėjimo į tokius masinius susibūrimus, o jeigu einama, būtina laikytis nustatytų reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nemalk sudo,

Sone stovintys,sedintys turi sureguoti nedelsiant-jei ne-sedekite prie trliku.O fanai vienas kita pazysta-juk kartu uz kampo zole ruko.

G

Be žiūrovų per telika pažiūrėsime

B tribuna

buduliai ,chuliganai smurtautojai ,keikunai- situs privalo neleisti ziureti rungtyniu tiesiogiai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS