„Vilniaus viešojo transporto“ vadovybė ir profsąjungos sės prie derybų stalo | Diena.lt

„VILNIAUS VIEŠOJO TRANSPORTO“ VADOVYBĖ IR PROFSĄJUNGOS SĖS PRIE DERYBŲ STALO

„Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) vadovybė ir profsąjungos trečiadienį tarsis dėl profesinių sąjungų reikalavimo gerinti darbo sąlygas, pasirašyti naują kolektyvinę sutartį.

Derybose su pastaruoju metu protestus rengiančia didžiausia įmonės profesine sąjunga planuoja dalyvauti įmonės valdybos atstovai, vadovas Darius Aleknavičius.

Profesinės sąjungos vadovo Algirdo Markevičiaus teigimu, darbuotojai reikalauja atsižvelgti į reikalavimus gerinti darbo sąlygas, atsisakyti primygtinių reikalavimų dirbti viršvalandžius, pasirašyti naują kolektyvinę sutartį nebloginant darbuotojų situacijos. Tarp reikalavimų – ir testų dėl COVID-19 tolesnis apmokėjimas iš įmonės sąskaitos.

VVT Profesinė sąjunga laikinai sustabdė protestus, tačiau trečiadienį prieš susitikimą visi nariai kviečiami į mitingą prie bendrovės būstinės.

Įmonė žada iki vasario pratęsti kompensacijas už COVID-19 testus neturintiems galimybių paso vairuotojams, taip pat žadama svarstyti galimybes sparčiau kelti atlygį, nei nuo balandžio numatytas 5 proc. didėjimas visiems darbuotojams.

Profesinė sąjunga dėl reikalavimų nevykdymo planavo streikus, tačiau šie atidėti bent iki pavasario ginčams su įmonės administracija persikėlus į teismą.

Iš viso įmonėje „Vilniaus viešasis transportas“ dirba apie 1,9 tūkst. žmonių. Profesinei sąjungai priklauso daugiau nei 1,2 tūkst. darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS