Dėkoja po avarijos pagelbėjusiam vaikinui: netikėjau, kad tokių žmonių dar turime | Diena.lt

DĖKOJA PO AVARIJOS PAGELBĖJUSIAM VAIKINUI: NETIKĖJAU, KAD TOKIŲ ŽMONIŲ DAR TURIME

Antradienio vakarą Ieva Marija sostinėje pakliuvo į avariją – į merginos automobilį rėžėsi sunkvežimis. Ievai Marijai suskubo pagelbėti pilietiškas vaikinas. Deja, tąkart ji buvo ištikta šoko, tad jam padėkoti nespėjo. Socialiniame tinkle išplitus įrašui, netrukus atsirado ir pagalbos ranką ištiesęs jaunuolis. Po šio įvykio vilnietė sako dar kartą patikėjusi, kad žmogiškumas visgi egzistuoja.

„Vakar Kauno–Sodų gatvių sankryžoje 20.40 val. į mano automobilį įsirėžė krovininis automobilis (iš juostos sukti tik į kairę, bet nusprendęs važiuoti tiesiai į mano automobilį, važiuojantį tiesiai link „McDonalds“). Krovininis automobilis su latviškais valstybiniais numeriais dar apvažiavo mano automobilį ir nuvažiavo toliau“, – apie eismo įvykį pasakojo Ieva Marija.

Po avarijos mergina buvo sukrėsta, tačiau greta pasitaikė pilietiškas žmogus, suskubęs ją nuraminti.

Norėčiau surasti jį ir padėkoti, nes jo paprastas žingsnis mums šoko būsenoje buvo nepaprastas.

„Labai norėčiau surasti vaikiną, kuris sustojo mums padėti, o po gero pusvalandžio dar ir sugrįžo su šviežiai spaustomis sultimis ir po tokio įvykio leido kiek nusiraminti ir patikėti, kad žmogiškumas egzistuoja. Vaikinas tamsiaplaukis, vairavo tamsų matinį sportinį automobilį, kurio numerių pradžia: LUK. Norėčiau surasti jį ir padėkoti, nes jo paprastas žingsnis mums šoko būsenoje buvo nepaprastas. P. S. taip pat gal netyčia yra mačiusių šį įvykį? Pridedu ir krovininio automobilio priekabos valstybinių numerių nuotrauką“, – socialiniame tinkle įrašą baigė mergina.

Feisbuko grupės „Reidas Vilniuje“ nuotr.

Kaip portalo žurnalistams pasakojo Ieva Marija, eismo įvykis galėjo pasibaigti ir dar skaudesne nelaime. „Tiesiog važiavau tiesiai į vieną kelio juostą esančią toje gatvėje ir krovininis automobilis iš juostos, iš kurios galima sukti tik į kairę, važiavo tiesiai į mano automobilį į tą pačią vienintelę juostą. Aš nenukentėjau, tik šalia važiavusi draugė apsibrozdino koją. Viskas pasibaigė labai laimingai, jei būtume važiavę bent kiek greičiau, būtų nustūmęs dar ir į šalia stotelėje stovėjusį autobusą, o jei būtų trenkęsis į vairuotojo dureles, nežinau, kaip man būtų pasibaigę. Todėl labai džiaugiuosi, kad kažkas mane saugo. O vaikinukas dar ir pašalinį žmogų, kuris buvo gerokai išgėręs ir bandė mums įsiūlyti narkotikų, nuvijo nuo mūsų. Tikrai nesitikėjau, kad tokių žmonių dar turime“, – portalo žurnalistams apie įvykį pasakojo mergina.

Ievos Marijos teigimu, paskelbus įrašą socialiniame tinkle, netrukus atsirado ir pats pagalbos ranką merginai ištiesęs jaunuolis. „Tiesiog atsiliepė komentaruose ir tada jau aš pati jam parašiau“, – pasakojo vilnietė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalo žurnalistus informavo, kad pranešimą apie minėtą įvykį sostinėje policija gavo antradienio vakarą. „Buvo atvykę pareigūnai, įvykis užfiksuotas ir įformintas. Deja, bet tą patį vakarą nepavyko rasti minėto automobilio, tačiau pasišalinusio asmens paiešką tęsiama“, – situaciją komentavo policijos atstovė.

Labai džiaugiuosi, kad kažkas mane saugo.

Apie žmonių neabejingumą ištikus nelaimei portale kauno.diena.lt rašyta ir praėjusią savaitę. „Nežinau, ar pamatysi šią mano žinutę. Bet, nepaisant to, labai noriu tau padėkoti už pagalbą, nes tokioje beviltiškoje situacijoje gyvenime dar nesu buvusi“, – tokiais sakiniais prasidedančia žinute tąkart internautė Jurgita pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Reidas Vilniuje“.

Savo įraše vilnietė aprašė penktadienį, birželio 18-ąją, ją ištikusią nemalonią situaciją ir laimingą jos baigtį, į pagalbą atskubėjus nepažįstamiems pilietiškiems vairuotojams.

„Užkaitęs automobilio variklis, išsipylęs aušinimo skystis, išsikrovęs telefonas ir vaikas, sėdintis ant galinės automobilio sėdynės. Nežinau, ar gali būti kas nors baisiau viduryje miesto per spūstis ir tokį karštį. Tad tariu tau didelį ačiū už žmogiškumą ir pagalbą. Tiesa, buvo sustojusi ir dar viena mašina – irgi BMW, bet nespėjau vyrukui padėkoti. Tad, jeigu matai, ačiū ir tau“, – socialiniame tinkle pozityvia žinute dalijosi Jurgita.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

L?

Blondinių rašinėliai pasipylė. Na nerašinėkit nesąmonių. Tai elektra dingo ir rankinio stabdžio negalėjo užtraukt, mašina riedėjo, pozityvus praeivis padėjo. Čia prie "Akropolio". Žirmūnuose pozityvus vaikinas iš BMW į kalną sugedusį užstūmė. Dabar į galą (užpakalį) latvis įvažiavo ir vėl vaikinas pozityvus padėjo. Raktiniai žodžiai: užtraukti, užstumti, į užpakalį...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS