Vilnius ginsis nuo erkių: parkuose statys specialias gaudykles | Diena.lt

VILNIUS GINSIS NUO ERKIŲ: PARKUOSE STATYS SPECIALIAS GAUDYKLES

Vilniaus miesto savivaldybė keturiuose mieste esančiuose parkuose rugpjūčio pabaigoje ketina pastatyti erkių gaudykles.

„Tai nieko stebuklingo. Tai sauso ledo pagrindu veikianti dėžė, kurioje įmontuotas šaltas ledas. Veikimo principas – paprastas: ledas tirpdamas yra traukos centras erkėms, jos labai aktyviai į jas lenda“, – teigė sostinės vicemeras Valdas Benkunskas.

Penktadienį Seime vykstančioje diskusijoje apie erkių sukeliamas ligas ir jų profilaktiką vicemeras pristatė sostinės kovos su erkėmis programą.

17 erkių gaudyklių ketinama įrengti Vingio, Pasakų, Jomanto ir Lūžių parkuose. Pasak V. Benkunsko, prie gaudyklių, kol jos bus pastatytos, turės budėti žmogus.

Kad nekiltų kam nors noras atidaryti, pajudinti, pakrapštyti. Tai nėra tikslas sugauti visas Vilniaus erkes, bet mes išbandysime tą priemonę.

„Kad nekiltų kam nors noras atidaryti, pajudinti, pakrapštyti. Tai nėra tikslas sugauti visas Vilniaus erkes, bet mes išbandysime tą priemonę“, – sakė vicemeras.

Anot V. Benkunsko, kol kas erkių gaudyklės nenupirktos, konsultuojamasi su šią priemonę teikiančia įmone, tariamasi, ar ši priemonė veiksminga.

Tuo metu Užkrečiamų ligų ir AIDS centro (ULAC) entomologė Milda Žygutienė teigia, kad ši priemonė nebus efektyvi.

„Jūs tikrai prigaudysite uodų ir visokių kitokių dalykų, taip mokslui pasitarnausite, bet aš labai abejoju, kad erkė keliaus į jūsų dėžę“, –  sakė M. Žygutienė.

ULAC duomenimis, šiemet Lietuvoje erkiniu encefalitu susirgo 99 asmenys – 38 daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, du žmonės mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Idomu uz kieno pinigus

ir kiek tai visa kainuos? tikime , kad erkiu ir korupcojos tikrai sumazes

Pranas

Mokykimes iš anglu kurie parkuose pjauna žole trumpai,o žmones nebijodami erkiu sedi ant žoles.Deginimas taip pat naikina erkes bet gamtos apsuga jas saugo ir neleidžia deginti žoles.

...

Reikia prisimint pavasarinį senos žolės deginimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS