Vilnius jaunųjų verslininkų akimis | Diena.lt

VILNIUS JAUNŲJŲ VERSLININKŲ AKIMIS

Jaunieji vilniečiai verslininkai – 26-erių Laurynas Mazeliauskas ir 25-erių Edmundas Likša – džiaugiasi besikeičiančiu miestu ir yra įsitikinę, kad Vilniui reikia naujovių.

Prieš keletą metų dalyvavęs Varšuvoje vykusioje gėrimų ir maisto parodoje ir susižavėjęs, kaip pats sakė, išskirtiniu prekės ženklu, E.Likša iš jos parsivežė idėją – pradėti savo verslą. Vėliau pasidalijęs mintimis su savo studijų draugu L.Mazeliausku ta idėja užkrėtė ir jį. Ilgai svarstę ir atsakingai viską pasvėrę maitinimo verslo organizavimą baigę vaikinai nusprendė pabandyti. Metę turėtus darbus jie visiškai atsidavė savo įkurtai įmonei. Juodu pusę metų rašė verslo planą ir dabar džiaugiasi, kad šis kol kas puikiai pasiteisina.

"Nekūrėme verslo va bank, viskas buvo gerai apgalvota. Džiaugiamės, kad mūsų produktas žinomas jau gana didelei sostinės auditorijai", – apie Vokietijoje sukurtus ir gaminamus limonadus, kuriuos importuoja į mūsų šalį, sakė vienas įmonės "Thirst Killers" įkūrėjų L.Mazeliauskas.

Paklausti, ar Vilniui to reikia, jaunieji verslininkai net nedvejodami choru atsakė: "Taip." Abu čia gimę ir užaugę, turėję galimybių pagyventi svetur, jie vis dėlto sugrįžo į Vilnių, nes, kaip patys tvirtino, namai visada traukia. Apie juos su jaunaisiais verslininkais ir pasikalbėjome.

– Abiem teko pagyventi užsienyje, o tai leidžia dar geriau vertinti savo miestą. Kaip, jūsų akimis, per tiek metų pasikeitė Vilnius?

Laurynas: – Iš tiesų žavi, kad miestas tampa vis europietiškesnis, žmonės – tolerantiškesni naujiems dalykams, tokiems kaip festivaliai, renginiai, kurių sostinėje gausu. Pritraukiame turistų, o tai didelis pliusas. Vilnius jaukus, gal ir mažas, palyginti su kitomis Europos sostinėmis, bet visiems draugiškas – tiek turistams, tiek iš kitų miestų atvykusiems. Čia daug įvairių žmonių, atrodo, kad visi čia turi ką veikti, turi savo nišą. Manau, Vilniuje yra nemažai galimybių, iš čia bėgti kol kas tikrai nesinori.

Edmundas: – Patinka, kad Vilnius turi išsikėlęs tikslą iki 2020-ųjų tapti moderniausia sostine Rytų Europoje. Skiriama daug dėmesio, kad būtų pritraukta investicijų. Atsidaro užsienio įmonių kapitalo Lietuvoje, tai skatina jaunimą čia likti. Man Vilnius yra modernus, bet kartu išlaikantis mažo miestelio jaukumą. Žavi jo architektūra, džiugina, kad mieste turime tiek žalumos – Pavilnių, Verkių, Neries regioniniai parkai ir kiti.

– Kas yra tobulas laisvalaikis sostinėje?

Edmundas: – Turiu šunį, tad laisvalaikį dažnai leidžiame kartu. Pasiėmę jį išeiname su drauge pasivaikščioti. Mėgstu gamtą, todėl, kaip minėjau, džiaugiuosi, kad Vilniuje daug žalumos.

Laurynas: – Mėgstu kaskart atrasti naujų vietų, o Vilniuje tai puikiai pavyksta. Džiaugiuosi, kad yra daug sporto galimybių. Pats žaidžiu krepšinį, vyksta įvairūs turnyrai, smagu ir pačiam dalyvauti, ir stebėti.

– Ar Vilnius yra ta vieta, kur geriausia gyventi?

Laurynas: – Tas banalus posakis: "Visur gerai, bet namie – geriausia", manau, šiuo atveju tinka. Buvo galimybių likti svetur, bet grįžau ir dabar nesiblaškau. Visada smagu išvykti, pakeliauti, bet visada traukia grįžti namo.

Edmundas: – Man taip pat teko gyventi užsienyje. Namo traukia ne tik pats miestas, labiausiai – čia gyvenantys draugai.

– Kaip vertinate miesto valdžios kuriamas naujoves?

Edmundas: – Teigiamai vertinu oranžinių dviračių sistemą, bet labai pasigendu išvystytos infrastruktūros, ypač miegamuosiuose rajonuose. Patinka, kad daugėja miesto renginių, kad žmonės raginami išeiti į gatvę, skatinamas bendrumo jausmas.

Laurynas: – Mane džiugina, kad miestas turi tiek daug savo renginių, festivalių. Tiek teatrų – pats labai mėgstu teatrą – tiek koncertų, kino.

– Kaip manote, ko Vilniui trūksta?

Edmundas: – Pas mus yra daug apleistų pastatų, labai smagu, kad inicijuojami tokie projektai kaip gatvės meno festivalis. Labai sveikintina, būtų galima tai plėsti.

Manau, mums labai trūksta kvalifikuotų tam tikrų sričių darbuotojų, tai gerai buvo matyti ir vykdant viešojo transporto sistemą – sprendžiant viešojo transporto juostų klausimą.

– Kokia jūsų mėgstamiausia vieta?

Laurynas: – Prieš keletą dienų aplankiau Bernardinų sodą, labai sužavėjo, labai gražu. Bet negaliu sakyti, kad tai mėgstamiausia vieta. Man labai artimas Antakalnis. Ten gyvena mano močiutė, ten mokiausi, ten yra ir miškas, kur žiemą gali slidinėti. Centre galbūt smagiausia prie Baltojo tilto, ypač vasarą.

Edmundas: – Man patinka pasivaikščioti toje pusėje, kur barbakanas, palei upę Užupyje. Visada sakau, kad nebūtina važiuoti į televizijos bokštą, norint apžiūrėti miestą ir juo pasigrožėti, nes tam yra ir daugybė kitų vietų.

– Klausimas tikriems vilniečiams – kas jums yra vilnietis?

Laurynas: – Tikriausiai tas, kuriam visada malonu čia grįžti, kuris aktyviai dalyvauja miesto gyvenime, palaiko savo miesto tvarką. Kuris bando čia įsitvirtinti.

Edmundas: – Man vilnietis yra visuomeniškai aktyvus žmogus. Jei tau rūpi miestas, tu prisijungi prie visuomeninių akcijų, pats dalyvauju tvarkymo akcijoje "Darom". Jei nori, kad aplinka būtų miela ir maloni, turi pradėti nuo savęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Nejuokinkit žmonių, verslininkai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS