Advokatas G. Danėlius: neįmanoma šantažuoti informacija, kuri nekompromituoja STT | Diena.lt

ADVOKATAS G. DANĖLIUS: NEĮMANOMA ŠANTAŽUOTI INFORMACIJA, KURI NEKOMPROMITUOJA STT

Neteisėtu poveikiu Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovui ir pareigūnei kaltinamas advokatas Giedrius Danėlius po tarnybos atlikto vidinio patikrinimo teigia, kad neįmanoma šantažuoti informacija, kuri nekompromituoja STT.

„Susipažinau su STT pranešimu spaudai dėl vidinio patikrinimo. Po tokio sprendimo kyla vienintelis klausimas STT ir prokurorui – kada bus nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl tariamo šantažo“, – BNS trečiadienį teigė advokatas.

„STT vertinimu turėta informacija apie agentų žygdarbius, geruosius darbus nerodo jokios neteisėtos veikos, kitaip tariant ji nekompromituoja STT pareigūnų ir jų metodų. Todėl neįmanoma šantažuoti informacija kuri yra neutrali arba teigiama. Tokios informacijos niekas negali bijoti“, – sakė jis.

STT antradienį pranešė baigusi vidinį patikrinimą dėl aplinkybių, susijusių su tarnybos pareigūno Renato Martišiaus susirašinėjimo turiniu, tačiau pažeidimų nenustatė.

STT teigia, kad vidinio patikrinimo metu nenustatyta, jog šios tarnybos pareigūnas būtų daręs poveikį teisėjams, neteisėtai būtų perdavęs informaciją apie tarnybos ikiteisminius tyrimus, taip pat nesiekė asmeninės aplinkos žmonėms palankių sprendimų.

STT vertinimu turėta informacija apie agentų žygdarbius, geruosius darbus nerodo jokios neteisėtos veikos, kitaip tariant ji nekompromituoja.

Advokato G. Danėliaus teigimu, tokios patikrinimo išvados leidžia teigti, kad STT skubotai inicijavo ikiteisminį tyrimą ir nepagrįstai taikė proceso prievartos priemones.

„Tokios išvados dar kartą patvirtina, kad STT skubotai inicijavo ikiteisminį tyrimą ir nepagrįstai taikė visas įmanomas proceso prievartos priemones, todėl neturiu klausimo „ar nutrauks tyrimą?“, klausiu – „kada?“, – sakė neteisėtu poveikiu įtariamas advokatas.

Šiuo metu teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame poveikiu STT vadovybei įtariami advokatai G. Danėlius, Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas bei verslininkas Aantanas Petrošius, kuris taip pat yra įtariamasis Nacionalinio kraujo centro byloje.

G. Danėlių teisėsauga įtaria neteisėtu poveikiu STT direktoriui Žydrūnui Bartkui ir tyrėjai Vilijai Kerbelienei, kuri atlieka ikiteisminį tyrimą Nacionalinio kraujo centro byloje.

BNS gauta teismo nutartis rodo, kad įtarimai G. Danėliui yra susiję su jo ketinimais panaudoti kompromituojančią informaciją apie STT kriminalinės žvalgybos pareigūną R. Martišių.

Advokatai neigia šantažavę Ž. Bartkų, o G. Danėlius tvirtino, kad STT pareigūnas galėjo daryti neteisėtą poveikį teisėjams. Advokatas G. Danėlius taip pat tvirtino, kad STT savo veiksmais Nacionalinio kraujo centro byloje „pasitarnavo perpaskirstant tam tikrą rinką – iš vieno verslininko perduoti kitam“, t.y. tuo buvo suinteresuotas Latvijos verslininkas A. Cesas.

Poveikiu STT įtariami advokatai teigė, kad susirašinėjimus iš paties STT pareigūno R. Martišiaus gavo verslininkas A. Petrošius.

STT laikosi pozicijos, jog prielaidomis apie neteisėtus tarnybos veiksmus siekiama nukreipti dėmesį nuo pagrindinio klausimo – šantažo, kuriuo siekta nutraukti STT vykdomą tyrimą dėl Nacionalinio kraujo centro.

Nacionalinio kraujo centro byloje padėjimu piktnaudžiauti įtariamas verslininkas A. Petrošius, o buvusi Nacionalinio kraujo centro vadovė Joana Bikulčienė įtariama piktnaudžiavimu.

J. Bikulčienė po įtarimų korupcija 2018 metų balandį pasitraukė iš Nacionalinio kraujo centro vadovės pareigų.

Įtariama, kad ji su bendrininkais siekė užvaldyti ir monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą Lietuvoje, taip pat kraujo preparatų tiekimą Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigoms eliminuojant užsienio konkurentus. Pati J. Bikulčienė šiuos įtarimus neigė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hdd

Karjieros pabaiga neitikins jis visuomenes

G.Danėliaus despiracija

Korumpuotas advokatas G.Danėlius bando išsisukinėti pasitelkdamas viešąją erdvę ir taip per spaudą suformuoti jam palankią visuomenės nuomonę. Šis senas jo triukas nepavyks, jei būtų norėjas paprasčiausiai pateikti informaciją, tai būtų tai daręs oficialiai, o ne "iš po stalo" kažkokiam tai STT viršininko pavaldiniui.

dvi korumpuotos vampyres

susipjove del kraujo laso ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS