Europarlamentarę R. Juknevičienę vežęs pavežėjas parbloškė dvi merginas ir pasišalino | Diena.lt

EUROPARLAMENTARĘ R. JUKNEVIČIENĘ VEŽĘS PAVEŽĖJAS PARBLOŠKĖ DVI MERGINAS IR PASIŠALINO

Socialiniame tinkle „Facebook“ sparčiai plinta istorija, kuomet Europos Parlamento narę Rasą Juknevičienę vežęs pavežėjas partrenkė dvi merginas ir pasišalino iš įvykio vietos. Liudininkai mėtė kritikos strėles į politikę, kad ši nė nesuteikė merginoms pagalbos.

Kliudė, pažiūrėjo ir nuvažiavo

Eismo liudininke tapusi Inga Liutkevičienė savo „Facebook“ paskyroje rašė, kad ketvirtadienio vakarą buvo netoli Vilniaus filharmonijos ir netikėtai tapo eismo įvykio liudininke.

„Vakar truputį po 22 val. maliausi netoli Filharmonijos. Praėjau pro telefonu garsiai kalbančią Europos Parlamento narę Rasą Juknevičienę. Netrukus prie Filharmonijos atvažiavo sidabrinis „Citroen“, ji įsėdo. Automobilio vairuotojas galu įsuko į Pasažo skersgatvį ir partrenkė dvi merginas. Viena iš jų parkrito ant grindinio, net batai nukrito.

Vairuotojas išlipo, apžiūrėjo, kas atsitiko, šiek tiek pabendravo, sėdo į automobilį ir... nuvažiavo. R. Juknevičienė, kuri pagal profesiją yra gydytoja, nesivargino išlipti ir pažiūrėti, kas atsitiko automobilio partrenktoms merginoms. Atsikėlė, vadinasi gyvos. Važiuojame“, – dėstė I. Liutkevičienė.

Ji teigė, kad matydama, kaip merginos mindžikuoja vietoje, ypač ta, kuri nuo smūgio parkrito, priėjo prie jų ir iškvietė greitosios medicinos pagalbos ekipažą.

„Paskambinau 112. Atvyko greitosios automobilis, apžiūrėjo, patepė žaizdeles, pasakė, kad lūžių nėra“, – dėstė liudininkė.

Vairuotojas išlipo, apžiūrėjo, kas atsitiko, šiek tiek pabendravo, sėdo į automobilį ir... nuvažiavo.

Nustebino policija

Moteris tikino, kad nustebino net tik tai, jog R. Juknevičienė net neišlipo iš automobilio, bet ir atvykusių policijos pareigūnų reakcija.

„Policijos pareigūnai ir jų veiksmai mane pribloškė ne mažiau negu gydytojos profesiją turinti R. Juknevičienė. Atvykus policijai papasakojau, ką mačiau ir pasakiau, kad, mano supratimu, vairuotojas neturėjo palikti sužeistos merginos gatvėje, privalėjo pats paskambinti 112. Policininkas man pritarė ir sakė, kad suras vairuotoją, nes mašinos numerį merginos nufotografavo, bet tada aš lemtingai suklydau.

Pasakiau, kad automobiliu važiavo Seimo narė (na, čia iš inercijos) R. Juknevičienė. Paklausiau, tai kokie veiksmai toliau. Man buvo atsakyta: „Palaukite, tuoj paskambinsime, pasitarsime“. Kažkam paskambino, su kažkuo pasitarė ir pranešė – reikia, kad mergina parašytų pareiškimą ant lapo, kad niekam pretenzijų neturi. Išsigandusi, patyrusi šoką ir jau pavargusi mergina kažką panašaus ir parašė ant pakišto lapo. O kai paklausiau, tai ar susisieks su vairuotoju, numykė, kad maždaug jau čia nėra dėl ko, ji pretenzijų neturi“, – dėstė I. Liutkevičienė.

Ingos Liutkevičienės nuotr.

Pasisakė ir politikė

Šiai istorijai sparčiai plintant internete, pasisakė ir pati europarlamentarė R. Juknevičienė. Pasak jos, ji su įvykiu susijusi tik tiek, jog pasinaudojo pavežėjo paslaugomis.

„Kadangi plinta žinia, neva aš susijusi su autoįvykiu, tai skubu reaguoti ir atsakyti. Žurnalistei I. Liutkevičienei jau atsakiau jos paskyroje. Taigi, ketvirtadienio vakarą po konferencijos renginio išsikviečiau „Uber“. Įsėdau prie Filharmonijos, ant galinės sėdynės. Vairuotojas pradėjo važiuot, o aš užsiėmiau savo reikalais laiškuose. Vairuotojas darė manevrą atgal, norėdamas apsisukt ir staiga sustojo. Pamaniau, užkliudė gal stulpelį, kuriuos mačiau pro savo šoninį langą. Vairuotojas išlipo pažiūrėt, susinervinęs, ir kažką darė gale mašinos.

Kai įsėdęs pradėjo važiuot, sakau, užkliudėt stulpelį? Ne, sako, mergina telefonu kalbėjo eidama, nematė ir užkliudžiau. Ups, atsisukau, žiūriu, dvi merginos valosi kelius. Klausiu, ar nereikia joms pagalbos? Ne, sako, siūliau, jos atsisakė“, – „Facebook“ dėstė R. Juknevičienė.

Ji tikino paklaususi, kas kaltas, o jai vairuotojas esą atsakė, kad išsiaiškins, nes su merginomis apsikeitė kontaktais.

„Tai tiek čia buvo mano vaidmens. Kalta tiek, kad nežiūrėjau atsisukusi atgal pro užpakalinį langą, ar teisingai „Uberio“ vairuotojas apgręžia mašiną? Nu gal… Išlipti kartu su juo ir apžiūrėti, kodėl jis sustojo, taip pat nekilo mintis, nes buvau įsitikinusi, kad užkliudė stulpelį atgal gręždamasis. Jeigu būčiau žinojusi, kad ten mergaites užkliudė, aišku, kad būčiau bent išlipus“, – pasisakė politikė.

„Suprantu, kad oponentams bus darbo. Bet svarbu, kad merginos sveikos ir joms viskas gerai. Niekas iš niekur nepasišalino“, – pridūrė R. Juknevičienė.

Rasa Juknevičienė (Ž. Gedvilos/BNS nuotr.)

Policijos pozicija

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalui pateikė informacijos apie minėtą įvykį prie Filharmonijos

„Remiantis pirminiais duomenimis pateiktais Policijos registruojamų įvykių registre, vakar 22.37 val. gautas pranešimas, kad prieš porą minučių prie Filharmonijos pilkas „Citroen“, galimai važiuodamas atbulas, partrenkė merginas. Automobilis pasišalino pokalbio metu. Merginos užsienietės pasimetusios, buvo nukritusios. Pranešėja valstybinių numerių neįsidėmėjo, vairavo vyras, bet neišlipo“, – teigė J. Samorokovskaja.

Ji nurodė, kad atvykus minėtu adresu, pareigūnus pasitiko pranešėja moteris, kuri paaiškino, kad sėdėjo bare ir matė, kaip „Citroen“, važiuodamas atbulinė eiga, kliudė stovėjusią merginą, gimusią 2001 m., kuri parkrito.

„Į įvykio vieta buvo atvykusi greitosios medicinos pagalba, kuri apžiūrėjo pilietę, suteikė pagalbą vietoje. Nukentėjusioji pretenzijų niekam neturėjo, išėjo namo“, – komentavo Vilniaus policijos atstovė.

Norėjome patikslinti, kodėl pareigūnai nurodė nukentėjusiai merginai pasirašyti, kad neturi pretenzijų, tačiau šis klausimas nebuvo atsakytas.

Popietę policijos atstovai informaciją patikslino.

„Viešoje erdvėje pamatęs informaciją apie įvykį, po pietų į sostinės 5-ąjį policijos komisariatą atvyko automobilį vairavęs vyras. Vairuotojas paaiškino, kad atvykęs į iškvietimą ir važiuodamas atbuline eiga, pajuto, kad kažką kliudė. Išlipęs iš automobilio vairuotojas pamatė kliudytą merginą, kuri jam paaiškino, kad jokių sužalojimų nepatyrė ir pretenzijų niekam neturi, todėl vairuotojas tęsė darbą.

Medžiaga registruota sostinės 5-ajame policijos komisariate, kur pareigūnai toliau tikslina įvykio aplinkybes“, – „Facebook“ paskyroje nurodė Lietuvos policija.

GALERIJA

  • Europarlamentarę R. Juknevičienę vežęs pavežėjas parbloškė dvi merginas ir pasišalino
  • Europarlamentarę R. Juknevičienę vežęs pavežėjas parbloškė dvi merginas ir pasišalino
  • Europarlamentarę R. Juknevičienę vežęs pavežėjas parbloškė dvi merginas ir pasišalino
  • Europarlamentarę R. Juknevičienę vežęs pavežėjas parbloškė dvi merginas ir pasišalino
  • Europarlamentarę R. Juknevičienę vežęs pavežėjas parbloškė dvi merginas ir pasišalino
Ingos Liutkevičienės nuotr.
Gairės: Rasa Juknevičienė, eismo nelaimė, avarija LT, pavežėjas, partrenkė merginas, pasišalino iš įvykio vietos, europarlamentarė
Rašyti komentarą
Komentarai (154)

Cha

Draugė rasa atvežė Tautai vaivorykšte tiesiai iš briuselio šlovė.jai

Teisingumo triumfas

Garsus politikierius greitkelyje pėsčiųjų perėjoje numušė du pensininkus, kurie per stebuklą liko gyvi, nors smarkiai sužaloti. Sunerimęs valdininkas klausia teisėjo, kokios bus incidento pasekmės. Tas paaiškina: "Tam. kuris galva pramušė jūsų automobilio priekinį stiklą, duosime kokius penkis metus už teroristinį aktą prieš valdžios atstovą. Tam, kuris po smūgio nulėkė į krūmus, teks pridėti dar tris metus už bandymą pasprukti iš nusikaltimo vietos, taigi, jo laukia visi aštuoni metai..."

>>>:))) \\\\\.../////

>miega,arba su kubilu kokteilį laka/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS