Įžūli šunų nuodytojų taktika: „skanūs“ spąstai tyko prie pat namų | Diena.lt

ĮŽŪLI ŠUNŲ NUODYTOJŲ TAKTIKA: „SKANŪS“ SPĄSTAI TYKO PRIE PAT NAMŲ

Vėlų antradienio vakarą Vilniaus rajone esančio Miškinių kaimo gyventojai prie vartų į namo kiemą aptiko šiurpų radinį. Ant į vienkartinę lėkštę įdėto šunų ėdalo buvo pastebėti paberti raudoni grūdeliai. Įtariama, kad tai – žiurkių nuodai. Atvykę pareigūnai ne tik fiksavo atvejį, bet išgirdę atsakymus į kai kuriuos gyventojams užduotus klausimus, esą priminė, jog jie gali būti nubausti už šunų nepriežiūrą.

Rasta įtartina lėkštė

„Auginame du mažus šunis. Kartais jie išsikasa ir išlenda pro tvoros apačią, bet dėl to kaimynai niekuomet mums nepriekaištaudavo. Todėl nustebino, jog kažkas ėmėsi tokių sveiku protu nepaaiškinamų priemonių ir galimai norėjo nunuodyti keturkojus“, – stebėjosi prie vartų į namo kiemą vienkartinę lėkštę su įtartinu turiniu radusi Karolina.

Nors, kaip pasakojo pašnekovė, nelaimės išvengti šį kartą pavyko ir augintiniai ėdalo su „priedais“ užkrimsti nespėjo, tačiau moteris neslėpė bijanti net pagalvoti, jei piktavaliai būtų sumanę vienkartinę lėkštę prie vartų palikti ryte ar dienos metu. Tikriausiai pabaiga būtų buvusi visai kitokia.

Karolinos augintiniai

Patarė žiūrėti mažiau filmų

Apie prie namo Miškinių kaime rastą šunų ėdalą, tikėtina, su žiurkių nuodais, antradienį nuspręsta pranešti policijai. Kaip portalui kauno.diena.lt teigė Karolinos brolis Tadas, į įvykio vietą kviesti pareigūnai atvyko po vidurnakčio.

„Paklausė, ar su kuo nors pykstamės, atsakiau, kad ne. Po pastarojo atsakymo sekė dar vienas klausimas – ar mūsų šunys kokiu nors būdu gali išeiti iš nuosavo kiemo, atsakiau, jog taip. Jie retkarčiais išsikasa urvą po vartų apačia ir išlenda, nes yra nedidelio ūgio. Po tokio mano atviravimo, policininkai pasakė, kad galime būti nubausti už gyvūnų nepriežiūrą“, – detalėmis iš pokalbio su pareigūnais dalijosi Tadas.

Po tokio mano atviravimo, policininkai pasakė, kad galime būti nubausti už gyvūnų nepriežiūrą.

Tada vyras teigė pasiteiravęs, ar pareigūnai tirdami galimo pasikėsinimo nunuodyti jų šunis atvejį, imsis kokių nors priemonių, pavyzdžiui, nuo rastos lėkštės su įtartinu ėdalu bus paimti pirštų antspaudai, policininkai esą didelio suinteresuotumo nerodė.

„Vienas iš pareigūnų tik pasakė, kad žiūrėčiau mažiau kino filmų... Bet nepasimečiau situacijoje ir pasakiau policijai, jog greta gyvenantis kaimynas yra įsirengęs tris vaizdo kameras, o viena iš jų galimai fiksuoja ir veiksmą prie mūsų kiemo vartų. Tačiau pareigūnai teigė kaimynų nežadinsiantys. Tirti atvejį imsis įgaliotinis, jei jis nuspręs, bus paprašyta kaimynų pateikti turimą vaizdo medžiagą“, – atviravo pašnekovas.

Pasak jo, pareigūnai tik nufotografavo lėkštę su šunų ėdalu, galimai apibarstytu žiurkių nuodais, tačiau radinio esą neišsivežė.

Aptiko dar vieną šunį

Trečiadienio rytą Karolina teigė apėjusi dalį gatvės teritorijos ir prie vieno iš krūmų, augančių netoliese, pamatė gulintį kažkieno šunį. Moteris neatmeta tikimybės, jog šis keturkojis taip pat galėjo būti piktadarių taikinys, į kurio gyvybę pasikėsinta mėginant nunuodyti.

„Ketinome keturkojį apžiūrai nuvežti patys, bet prisiartinus, jis ėmė urgzti. Tad informavome atsakingas tarnybas. Taip pat brolis užsiminė, jog eis pas jau minėtą kaimyną ir paprašys peržiūrėti įrašus jo vaizdo kamerose. Jei atpažinsime tą, kuris šitaip piktavališkai elgiasi kėsindamasis į šunų gyvybes, vėl kreipsimės į policiją“, – atviravo Karolina.

Pareigūnų žodžių nepatvirtino

Kaip portalui kauno.diena.lt sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, rugsėjo 10 d., 23.42 val. buvo gautas pranešimas, kuriame manoma, jog kažkas ketino nunuodyti šunis, nes prie vartų į kiemą buvo rasta lėkštė, kaip įtariama, su nuodais.

„Atvykusius į įvykio vietą pareigūnus pasitikęs pranešėjas nurodė, jog prie namo vartų rado lėkštę su šunų ėdalu, kurioje galimai ir žiurkių nuodai. Kas galėjo taip pasielgti, nežino. Pretenzijų šiuo metu neturima niekam. Įvykis, tikėtina, buvo užfiksuotas vaizdo stebėjimo kameromis. Pareigūnų surinkta informacija perduota Vilniaus miesto II-ajam Policijos komisariatui“, – detalizavo Vilniaus apskr. VPK atstovė.

Paklausus, ar policija minėtą įvykį nušvietusiems gyventojams buvo užsiminusi, jog šie gali būti nubausti už šunų nepriežiūrą, nes, kaip jau minėta anksčiau, nedidelio ūgio keturkojai kartais išsikasa urvą ir pralenda pro tvoros apačią, pašnekovė nuo komentarų susilaikė.

„Šiame įvykyje nedalyvavau, komentuoti negaliu. Jei gyventojų netenkina pareigūnų veiksmai ar elgesys, jie visada gali raštu kreiptis į įstaigos vadovą, kuris esant įtarimams lieps atlikti tarnybinį patikrinimą“, – aiškino J. Samorokovskaja.

 Gyvūnų apnuodijimo atvejų – ne vienas

Pareigūnų atstovės teigimu, nors pranešimai apie galimus gyvūnų nuodijimo atvejus – nedažni. Tokių vis dėl to pasitaiko. Pernai jų sulaukta keturių. Dėl vieno buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Tuo atveju, jei šuo yra nunuodytas, pareigūnai surenka su įvykiu susijusią informaciją. Tačiau ekspertizę mirties priežasčiai nustatyti, turi atlikti gyvūno savininkai. Vėliau, jei dokumentai su išvadomis pateikiami policijai, pareigūnai tęsia tyrimą ir ieško kaltininko“, – kalbėjo J. Samorokovskaja.

Primename, kad už žiaurų elgesį su gyvūnais ir jų kankinimą taikoma tiek administracinė, tiek baudžiamoji atsakomybė. Baudžiamoji atsakomybė taikoma tada, kai gyvūnas žūsta ar būna suluošintas, o administracinė – kai gyvūnui gresia žūtis ar suluošinimas. Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, jog Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 eurų.

Remiantis baudžiamuoju kodeksu, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

GALERIJA

  • Įžūli šunų nuodytojų taktika: „skanūs“ spąstai tyko prie pat namų
  • Įžūli šunų nuodytojų taktika: „skanūs“ spąstai tyko prie pat namų
Karolinos asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (32)

set

Kurioje vartu puseje buvo apnuodytas maistas? Jei kiemo viduje tai pasikesinimas apnuodyti, jei isoreje, tai ne

Snieguolė

Nu kas žiaurumas šitų dvikojis, manau kad ir jumis reikės ieškoti kas šitaip komentuoja baisu, šuo nepuola ant dvikoji , odvikojis puola ant žmonių draugų.

ponia Vida

manau jums pensija mokes ir jus slaugys sunys, o ne zmones. sunys mokys jusu vaikus ir anukus, jei tokiu turite, ir sunys jums tvarkys dantis bei operuos. dar sunys jus gins nuo plesiku ir sunys jus gelbes gaisro atveju.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS