Atskleidė daugiau detalių apie pašauto apsaugininko sveikatą | Diena.lt

ATSKLEIDĖ DAUGIAU DETALIŲ APIE PAŠAUTO APSAUGININKO SVEIKATĄ

Kolegos atskleidė daugiau detalių apie praėjusią savaitę Vilniuje pašauto „Rimi“ apsaugininko sveikatos būklę. Pasak jų, vėlų sekmadienio vakarą nukentėjusiam vyrui buvo atlikta dar viena operacija.

„Darbuotojas jaučiasi gerai“, – tarstelėjo bendrovės „Griffs AG“ Rinkodaros vadovė Rūta Juodeikė pridurdama, kad daugiau apie pašauto kolegos būklę žadama sužinoti antradienį, spalio 26 dieną.

Jos teigimu, nukentėjęs apsaugininkas prieš minėtą operaciją jautėsi stabiliai. Tačiau, pašnekovė neslėpė – kolegos fiziniai sužalojimai yra sunkūs. Be viso to, po įvykio jis patyrė ir didelį emocinį sukrėtimą.

„Mūsų turimais duomenimis, šūvis buvo vienas, o kliudė ir sužalojo abi kojas“, – sakė R. Juodeikė. Ji užsiminė, kad šiuo metu laukiama medikų išvadų, kurios lems tolimesnę gydymo bei reabilitacijos eigą. 

„Laukiame žinių, kokį poveikį apsaugininko sveikatai turės šis įvykis – ar jis galės judėti bei grįžti į pilnavertį gyvenimą“, – kalbėjo bendrovės „Griffs AG“ Rinkodaros vadovė.

Pasak jos, pašautas darbuotojas ligoninėje turės praleisti dar mažiausiai dvi savaites. Tuo metu bus stebima, kaip gyja žaizdos, nes sužalojimai – pakankamai rimti – pažeisti ne tik audiniai, bet ir kauliniai dariniai, kuriuos reikės atstatyti.

Prisimindama lemtingąją spalio 19-ąją, kai įvyko nelaimė, R. Juodeikė teigė, kad kol kas motyvai, dėl kurių apsauginės veido kaukės nenorėjęs užsidėti pirkėjas nusprendė šauti apsaugininkui į kojas, nėra iki galo aiškūs.

„Salės darbuotojai asmens paprašė užsidėti apsauginę veido kaukę. Kai jis jiems nepakluso, buvo iškviestas apsaugos darbuotojas, kuris pareikalavo užsidėti apsauginę veido kaukę. Asmuo nesutiko, kėlė konfliktą ir užpuolė apsaugos darbuotoją – jam priešinosi, smūgiavo ir pasišalino iš parduotuvės. Tuo metu jau buvo laukiama atvykstant policijos pareigūnų. Apsaugos darbuotojas pirkėją nusivijo ir šalia parduotuvės buvo iššauta“, – įvykio eigą, kurią sužinojo iš paties apsaugininko, nupasakojo „Griffs AG“ atstovė.

Lieka suimtas

Spalio 21-ąją Vilniaus miesto apylinkės teismas iš dalies tenkino prokuratūros prašymą ilgesniam laikui suimti į incidentą su parduotuvės apsaugos darbuotoju įsivėlusį vyrą, šovusį jam į kojas ir tokiu būdu sužalojusį.

BNS duomenimis, prokuroras būtinybę skirti suėmimą per teismo posėdį motyvavo dviem įstatyme numatytais pagrindais – įtariamasis gali bėgti ir slėptis nuo teismo bei trukdyti procesui.

Nusikaltimu įtariamas vyras/LNK stop kadras

„Prokuroras prašė skirti suėmimą vienam mėnesiui. Teismas šį prašymą tenkino iš dalies – paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą penkiolikai parų. Terminą skaičiuojant nuo įtariamojo sulaikymo, t. y. nuo spalio 19 dienos“, – portalo žurnalistams sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Pasak jos, skirdamas suėmimą teismas įžvelgė tik vieną pagrindą – kad įtariamasis gali trukdyti procesui, darydamas poveikį įvykio liudytojams bei nukentėjusiajam.

Kaip skelbta anksčiau, tyrimas dabar atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 135 straipsnį – dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl nukentėjusiojo tarnybos pareigų vykdymo.

Po minėtų penkiolikos parų prokuroras gali prašyti pratęsti įtariamojo suėmimą, arba pats savo nutarimu paleisti įtariamąjį į laisvę anksčiau.

Kaltės nepripažįsta

„Mūsų pozicija yra tokia, kad nėra jokių pagrindų suėmimo skyrimui ir taikymui, ir kad toks prokuroro pareiškimas turi būti atmestas. Šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) teismui pateikėme savo motyvus“, – dar prieš sužinodamas teismo sprendimą sakė įtariamojo gynėjas Renaldas Baliūtis.

Pasak advokato, vyras  savo kaltės nepripažįsta, nes tai buvo būtinoji gintis. „Buvo užpultas apsaugos darbuotojo, todėl ir nepripažįsta“, – kalbėjo jis.

R. Baliūtis pridūrė plačiau nekomentuosiantis įvykio aplinkybių, nes trečiadienį pats įtariamasis pateikė nuoseklius paaiškinimus, kaip ir kas vyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

kazkas ne taip

Keista istorija. Gal jie asmeniniu saskaitu turejo?

Tai

noriu parasyti tam "Ex apsauginis", kuris mano jog visi neteisus. Taigi cia jus tamsta neteisus. Suprantu, kad norite uztarti kolega, bet del to iskraipyti faktu neturite jokios teises. Niekas niekur nemini, kad tas "saulys" buvo apsivoges, tuo tarpu jus pateikiate pavyzdi apie vagyste. Kad ir esate jau Ex apsauginis, taciau bukite teisingas.

VISUS

KALTINIMUS PATEIKTI SIMONYTEI IR DULKIUI VISI MES SUPRANTAM PASAMONEJE KAS KAIP IR KODEL? TIK VA MUSU PASAMONE NETURI JOKIOS GALIOS, REIKIA DABAR POLITISHKAI TEISINGOM FRAZEM ISSIVARTALIOT KAIP KA NUBAUST
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS