Sukčiai toliau lobsta: gyventojai įklimpo gavę žinutes į „Messenger“ ir „Viber“ | Diena.lt

SUKČIAI TOLIAU LOBSTA: GYVENTOJAI ĮKLIMPO GAVĘ ŽINUTES Į „MESSENGER“ IR „VIBER“

Antradienį Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo keturis pranešimus apie apgaule išviliotus pinigus, sukčiai pasisavino daugiau kaip 60 tūkst. eurų.

Anot policijos pranešimo, 1956 metais gimusi moteris antradienį pranešė, kad birželio 25 dieną 16.51 val. Vilniuje per „Viber“ programėlę gavo pranešimą, jog ji tapo sukčiavimo auka.

Vaizdo skambučiu su moterimi susisiekęs nepažįstamas vyras įtikino moterį iš bankų paimti paskolų ir išgrynintus pinigus įteikti kurjeriui, taip apgaulės būdu išviliota 14 tūkst. 800 eurų.

Taip pat į policiją kreipėsi 1970 metais gimusi moteris iš Ukmergės rajono. Iš jos liepos 1 dieną apie 17 val. telefonu paskambinę sukčiai apgaule išviliojo 14 tūkst. 900 eurų.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas sulaukė dar dviejų pranešimų dėl sukčiavimo atvejų įvykdytų tą pačią dieną.

Sukčiai per „Facebook Messenger“ programėlę iš 1947 metais gimusios moters apgaule išviliojo 12 tūkst. 46 eurus.

Tuo metu 1958 metais gimęs vyras pranešė, kad nepažįstamasis, susisiekęs telefonu, prisistatė banko darbuotoju ir iš jo apgaulės būdu išviliojo 20 tūkst. eurų.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Senjora

Anksčiau gailėdavau nukentėjusiųjų, dabar ne. Jei protelio nebeturi (skiepų pasekmės) kodėl neatiduoti santaupų sukčiams, nejau gaila? Bravo!

Parsas

vakar man skambino is Lenkijos ir Kipro a dar is Lietuvos ,nejaugi prie Lietuvos lageriu neina pastatyt slopintuvu ?

Europa

Kai policija gaudami iš mūsų pinigus miega,tai aferistai tik dauginasi nebaidžiami.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS