Teismas ėmė nagrinėti dukters sužalojimu įtariamos motinos bylą | Diena.lt

TEISMAS ĖMĖ NAGRINĖTI DUKTERS SUŽALOJIMU ĮTARIAMOS MOTINOS BYLĄ

Vilniaus apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti Širvintų rajone gyvenusios Irinos Šutovos baudžiamąją bylą, kurioje ji kaltinama savo pusantrų metų dukters sunkiu sveikatos sutrikdymu.

Jauna moteris vieną iš savo dvynių dukrų sumušė pernai birželį. Kaip skelbta, tuomet ligoninėje mažylei diagnozuotas kaukolės lūžis, kaulų lūžiai, išmušti dantys. Ligoninės Vilniuje medikai teigė, kad nebuvo matę šitaip tėvų sužaloto vaiko.

Mergaitė ilgą laiką gydyta ligoninėje, o motinai buvo uždrausta artintis prie namų Širvintų rajone - ji kurį laiką gyveno palapinėje lauke, atsisakydama vykti į specializuotą centrą. Kol tirta byla, moteris susilaukė dar vieno vaiko ir išvyko gyventi į Joniškio rajoną.

Kad nebūtų pažeisti mažametės interesai, teisėjas Artūras Pažarskis nusprendė nagrinėti bylą uždaruose teismo posėdžiuose.

„Kadangi byloje surinkta medžiaga, įrodymai apie šeimos privatų gyvenimą ir mažametės sužalojimo aplinkybes“, - savo sprendimą motyvavo teisėjas.

Jam pritarė advokatas ir nukentėjusiai mažametei dukrai atstovaujantis tėvas.

„Geriau nagrinėti uždarame posėdyje“, - sakė jis.

I.Šutovą gina valstybės skirtas advokatas.

Teisėjas informavo, kad gautas Vilniaus teritorinės ligonių kasos ieškinys, kuriame už sužaloto vaiko gydymą iš motinos prašoma priteisti beveik 16 tūkst. litų. Ligonių kasa penktadienį byloje pripažinta civiliniu ieškovu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS