Tyrėjas atskleidė, kaip muitininkai prašydavo kyšių už prekių įforminimą | Diena.lt

TYRĖJAS ATSKLEIDĖ, KAIP MUITININKAI PRAŠYDAVO KYŠIŲ UŽ PREKIŲ ĮFORMINIMĄ

Muitinės vidaus tyrėjas trečiadienį teisme atskleidė, kaip Vaidotų geležinkelio stoties pareigūnai galėjo prašyti kyšių už procedūrų įforminimą.

Muitinės departamento Imuniteto tarnybos viršininkas Arūnas Pupeikis davė parodymus byloje, kurioje prieš teismą stojo visa posto pamaina, dirbusi Vilniaus pakraštyje.

Penki buvę muitininkai kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės turtinės naudos.

„Vaidotų geležinkelio poste dirbantys pareigūnai už Muitinės procedūrų įforminimą prašydavo neteisėto atlygio. Taip pat mokama už tai, kad nebūtų tikrinamas prekių kiekis, svoris, būtų plombuojama be muitinės pareigūnų dalyvavimo“, – Vilniaus apygardos teisme kalbėjo A. Pupeikis.

Pasak jo, tyrimas dėl galimų nusikaltimų 2014-2016 metais prasidėjo sulaukus anonimo skambučio.

„Anonimas nupiešė schemą, o mes pažingsniui rinkome pilną neteisėtos veiklos paveikslą“, – teismui liudijo A. Pupeikis.

Anot A. Pupeikio, anonimas įvardino tarpininkus, firmas, muitininkų pavardes, atskleidė savaitines pinigų rinkimo schemas.

„Pagal pareikštus kaltinimus nuo 2014 metų liepos iki 2016 metų vasario mėnesio kaltinamieji galėjo rinkti pinigus iš muitinės tarpininkų“, – trečiadienį BNS sakė prokuroras Giedrius Tarasevičius.

Anot jo, kaltinamieji neteisėtu būdu, įtariama, įgijo apie 22 tūkst. eurų.

Byloje kaltinimai pateikti penkiems asmenims: Pavelui Brazauskui, Gražinai Kavaliūnienei, Vygantui Kručkui, Vidai Rauluškevičiūtei, Sigitai Žlabienei.

Kaip BNS sakė Muitinės departamento Komunikacijos skyrius vadovas Vitas Volungevičius, P. Brazauskas, G. Kavoliūnienė ir S. Žlabienė iš pareigų buvo atleisti, o V. Rauluškevičiūtė ir V. Kručkas nušalinti nuo 2016 metų vasario.

Baigiamosios kalbos byloje numatytos liepos pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Katherine Walton

„Google“ už kiekviena darbo savaite internetu sUmokejo nuo 5000 iki 8000 euru. Aš uždirba pirma savaite 7286 € iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o laisvalaikiu dirbau 2 valandas per diena. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradeti uždirbti tik po šios svetaines. >>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­k­­L­­i­­n­­ks3.C­­o­­m

Pilietis

Sumoka nustatyta muitininkų sumą ir vežą ką nori ir kiek nori,taip buvo atkūrus Nepriklausomybę,taip yra ir dabar.Manau S.Skverelis žino šią sistemą ,galbūt iš tokių pajamų namą pasistatė.Kažkaip niekas neskelbe koks atlyginimas buvo S.Skvernelio iki šio paskutinio posto.

AS

Patikrinkit Autosabina logistics Kaune kroviniu forminima, nustebsit tikrai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS