Vilniaus klinikinės ligoninės gydytojui – teismo kirtis: paliko galioti tūkstantinę baudą | Diena.lt

VILNIAUS KLINIKINĖS LIGONINĖS GYDYTOJUI – TEISMO KIRTIS: PALIKO GALIOTI TŪKSTANTINĘ BAUDĄ

  • 0

Vilniaus apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtą baudžiamąją bylą, paliko galioti už kyšininkavimą nuteistam Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojui A. S. 46,4 tūkst. eurų baudą.

Kaip nurodė STT, bylos duomenimis, Vilniaus klinikinės ligoninės gydytojas A. S. 2021 metų rugsėjo-gruodžio mėnesiais savo naudai reikalavo ir priėmė kyšius iš devynių pacientų už medicinines paslaugas.

Tyrimo duomenimis, iš viso šiuo laikotarpiu gydytojo paimtų kyšių suma siekė 1,4 tūkst. eurų. Teismas pripažino gydytoją kaltu dėl kyšininkavimo.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas per tris mėnesius gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pasak STT, tai paskutinė teismo išnagrinėta baudžiamoji byla dėl kyšininkavimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Šį ikiteisminį tyrimą pradėjo STT Pranešimų nagrinėjimo skyrius 2021 metų rudenį, gavus paciento pareiškimą apie reikalaujamą kyšį.

Tyrimo metu įtarimai dėl kyšininkavimo buvo pareikšti ligoninės buvusiam vadovui Narimantui Markevičiui bei dar septyniems gydytojams. Buvo nustatyta, kad Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojai reikalaudavo ir priimdavo iš pacientų kyšius už medicininių paslaugų suteikimą, operacijų atlikimą.

Kyšių sumos siekė nuo 100 iki 400 eurų už medicininę paslaugą.

N. Markevičius ir dar trys gydytojai teismo baudžiamaisiais įsakymais buvo pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo. Iš viso teismo jiems skirtų baudų suma siekė 85 tūkst. eurų.

Du medikai nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti pagal laidavimą, jie į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėjo po 1,5 tūkst. eurų. Iš viso buvo konfiskuota iš nusikalstamos veikos kaip kyšiai gauti beveik 4 tūkst. eurų.

Taip pat šioje byloje papirkimu buvo kaltinami du asmenys, bylos duomenimis, medikams davę kyšius, vienas iš jų atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, kitas išteisintas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS