Vilniuje per Honkongo mitingą konfliktą sukėlusiems kinams skirtos baudos | Diena.lt

VILNIUJE PER HONKONGO MITINGĄ KONFLIKTĄ SUKĖLUSIEMS KINAMS SKIRTOS BAUDOS

Vilniuje praėjusią savaitę per mitingą Honkongui palaikyti konfliktą sukėlusiems dviem Kinijos piliečiams skirtos 15 eurų baudos.

Tai pusė minimalios baudos.

Kaip trečiadienį BNS informavo sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja, dviem Kinijos piliečiams surašyti protokolai dėl viešosios tvarkos trikdymo.

Po įvykio į policijos įstaigą buvo pristatyti keli asmenys, kurie turėjo pretenzijų. Vienas iš pareiškėjų yra Kinijos pilietis, kita – lietuvė.

Dėl incidento į pareigūnus kreipėsi Užsienio reikalų ministerija, klausdama ar įvykyje dalyvavo Kinijos ambasados darbuotojai.

Policija duomenų, kad įvykyje dalyvavę kinai būtų ambasados darbuotojai neturi.

Keli šimtai žmonių praėjusios savaitės penktadienio popietę demonstracijoje Vilniuje išreiškė paramą Honkongo aktyvistams, kurie minėdami Baltijos kelio trisdešimtmetį savo šalyje susikibo į gyvą grandinę protestuoti prieš centrinės Kinijos valdžios kišimąsi.

Mitingą centrinėje Vilniaus aikštėje Pekino rėmėjai su Kinijos vėliavomis iš pradžių stebėjo aikštės prieigose, tačiau pradėjus skirstytis demonstracijos dalyviams jie įsimaišė tarp protesto iniciatorių.

Įsiplieskus ginčams, tarp Honkongo ir Kinijos rėmėjų kilo susistumdymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

o

kada deportuosim visa socmafija pas kinus juk mastymas tas pats sovietynis ir veliava kraujuose ismirkyta .....

xx

Visiem uzsienieciam turi but pasakyta: Kas nesilaiko Lietuvos respublikos istatymu taikoma deportacija be jokiu pasiaiskinimu. Siuo konkreciu atveju visi Kinujos pilieciai pazeide Lietuvos istatymus turi buti deportuoti is valstybes be jokiu kalbu.

Algys

Dabar ir granatu asariniu turi-3600vnt.uzvakar pirko!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS