Suomijos prezidentas: vienintelis dalykas, kurį V. Putinas supranta, yra galia | Diena.lt

SUOMIJOS PREZIDENTAS: VIENINTELIS DALYKAS, KURĮ V. PUTINAS SUPRANTA, YRA GALIA

Išrinktasis Suomijos prezidentas Alexanderis Stubbas sakė, kad karas su Ukraina Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui yra „per daug svarbus“, todėl Kyjivui reikia nuolatinės karinės paramos, pranešė Suomijos transliuotojas „Yle“.

„Šis karas yra per daug svarbus Putinui, kad jis jį pralaimėtų, ir dėl to jis sukelia problemų. Vienintelis dalykas, kurį Putinas supranta, yra galia. Parodykite bet kokį silpnumą – bet kokius minkštumo elementus – ir jis puls“, – sakė A. Stubbas.

Jis teigė, kad parama Ukrainai turi būti nuolatinė, tiek ekonominė, tiek karinė, pažymėdamas, kad ginklų tiekimas dabar yra iššūkis.

A. Stubbas, kuris 2008 metais, kai Rusija įsiveržė į Sakartvelą, ėjo užsienio reikalų ministro pareigas, išsakė mintį, kad Sakartvelas V. Putinui buvo menka problema, o karas Ukrainoje – ne.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusija turi atsakyti už karą Ukrainoje ir opozicijos politiko Aleksejaus Navalno mirtį. Tačiau jis teigė, kad sunku pasakyti, kaip tos atsakomybės pasiekti.

„Aš asmeniškai tikiuosi, kad įsitrauks Kinija. Jie dabar yra santykių su Rusija vairininkai“, – sakė jis.

Žurnalistų paklaustas, ar Vakarai nesugebėjo paremti Ukrainos, A. Stubbas atsakė: „Jei Vakarai nebūtų parėmę Ukrainos, jos jau nebebūtų“.

Suomijos vadovas taip pat sakė, kad per susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu Miuncheno saugumo konferencijoje šį savaitgalį jis gavo kvietimą atvykti į Kyjivą.

Gairės: Suomijos prezidentas, Alexanderis Stubbas, karas Ukrainoje, Valdimiras Putinas, galia
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS