Kelionė į Egiptą su vaikais vasarą: tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė dalijasi patarimais | Diena.lt

KELIONĖ Į EGIPTĄ SU VAIKAIS VASARĄ: TINKLARAŠČIO „CUKRINIS AVINĖLIS“ AUTORĖ DALIJASI PATARIMAIS

  • 1

Tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė – veikli moteris, kuri savo socialiniuose tinkluose dalijasi ne tik sveikuoliškais receptais, rankdarbių ir žaidimų vaikams idėjomis, bet ir išskirtiniais kelionių vaizdais. Ne kartą Egipte su šeima atostogavusi moteris pateikia ir rekomendacijų, kaip tinkamai pasiruošti vykstantiems į šią šalį ilsėtis su mažaisiais keliautojais.

Tinkama kryptis su vaikais

Berta Garuckė pasakoja, kad Egiptas jų šeimą sužavėjo dėl gražių ir švarių paplūdimių, šiltos jūros ir klimato, turtingo povandeninio pasaulio. Atostogaujant su visa šeima, taip pat svarbu didelis viešbučių šalies kurortuose pasirinkimas, kokybiškas aptarnavimas ir, žinoma, prieinamos atostogų kainos.

„Egipte esame buvę ne kartą. Ši kryptis patinka ne tik mums su vyru, bet ir mūsų dukrytei – ten kiekvieną dieną geras oras, šiltas vanduo, baseinai, daug pramogų ir dar daugiau ledų“, – šypsosi B. Garuckė.

Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ ryšių su visuomene vadovė patvirtina, kad Egiptas – itin mėgstama kryptis šeimų poilsiui.

„Poilsiautojai su mažais vaikais šią kryptį renkasi dėl sąlyginai trumpo skrydžio. Egiptą, kaip vasaros atostogų kryptį, šiemet į skrydžių tvarkaraštį grąžiname po kelerių metų pertraukos. Į Hurgados oro uostą poilsiautojus skraidinsime kiekvieną ketvirtadienį nuo liepos 6 d. visą vasarą“, – pristato I. Aukštuolytė.

Pasak jos, atostogaujantieji Egipte vasaros sezonu gauna ir papildomų pranašumų. Ši šalis, lyginant su Europos kurortais, šiltąjį sezoną vilioja mažesniu turistų skaičiumi. Be to, vasarą yra daugiau galimybių ilsėtis prabangiuose, žiemos sezonu sunkiau prieinamuose viešbučiuose už patrauklią kainą su „viskas įskaičiuota“ paketu. Šią vasarą Egiptas patrauklus ir dėl mažesnių nei Europos kurortuose kainų.

Atsižvelgia į vaiko poreikius

Tinklaraščio autorė prisimena, kad kelionė į Egiptą buvo pirmoji užsienio kryptis dukrytei Adelei, todėl jaudulio ji neišvengė – tuomet jos dukrai buvo 2,5 metų.

„Egiptas buvo pirmoji tolimesnė kelionė su Adele, tad iš pradžių kiek rūpinausi, kaip visa kelionė praeis. Tačiau tiek skrydis, tiek pačios atostogos praėjo be jokių nesklandumų. Kelionė buvo lengva ir smagi. Todėl nuo to laiko pradėjome drauge keliauti dažniau ir į tolimesnes kryptis“, – pasakoja B. Garuckė.

Kiekviena šeima turi individualių poreikių bei lūkesčių, todėl ir viešbučių pasirinkimo kriterijai yra labai skirtingi. Anot moters, Egiptas su „viskas įskaičiuota“ paketu yra patogus pasirinkimas tėvams, nes nereikia niekuo rūpintis.

„Tokiose šalyse man patinka rinktis viešbučius, kurie būtų su „viskas įskaičiuota“ kelionės paketu bei didele teritorija. Mes visada ieškome vaikams atskiro baseino, žaidimų aikštelės ir vandens parko. Rinkdamasi viešbučius, visada atkreipiu dėmesį į jų įvertinimą“, – dalijasi B. Garuckė.

Suderino tiek pasyvų, tiek aktyvų poilsį

Žinoma moteris šeimos poilsiui Egipte pasirinko Hurgados kurortą, įsikūrusį prie Raudonosios jūros vakarinėje dalyje.

„Egipte derinome tiek pasyvų, tiek aktyvų poilsį. Pasivaikščiojome po senamiestį, aplankėme vietines parduotuves, taip pat žvalgėmės po valčių prieplauką, plaukiojome povandeniniu laivu, grožėjomės delfinų šou. Iš Hurgados yra organizuojama nemažai ekskursijų, tad neverta apsiriboti tik viešbučio teikiamomis paslaugomis“, – pataria tinklaraštininkė.

I. Aukštuolytė sako, kad Egipte gausu pramogų vaikams bei suaugusiesiems, tad galima įdomiai, smagiai ir turiningai praleisti laiką. Vasarą čia ji pataria išbandyti vandens pramogas – plaukimą laivu, paviršinį arba giluminį nardymą. Neverta baimintis ir aukštos temperatūros – ji Egipte mažiau juntama dėl sauso klimato.

„Egipte nuolat gaivina lengvas vėjelis, pučiantis nuo jūros ir dykumos, todėl karštis sausas, nėra varginantis, priešingai nei drėgnesnio klimato šalyse, kur termometro stulpelis vasarą pakyla virš 30 laipsnių“, – sako „Tez Tour“ atstovė.

Svarbu tinkamai pasiruošti

Skrydis lėktuvu iš Vilniaus į Egiptą trunka kiek daugiau nei 4 valandas, kad šis laikas keliaujant su vaikais neprailgtų, B. Garuckė rekomenduoja pasirūpinti ne tik savo mėgstama veikla, bet ir vaiko pramogomis.

„Siūlyčiau vaikams paimti kelis žaislus, piešimo priemonių, spalvinimo knygutę su mėgstamais personažais, žurnaliukų, mėgstamų užkandžių. Keliaujant su mažu vaiku, visada pasiteisindavo nauji žaisliukai ar knygelės, kurios sudomina ir užima jį ilgesnį laiką“, – rekomenduoja tinklaraštininkė.

Taip pat svarbu suruošti vaiko lagaminą – tai padės užtikrinti kelionę be streso. Tačiau pati moteris visada stengiasi neperlenkti lazdos ir sudeda tik būtiniausius daiktus.

„Patikrinkite, ar turite visus būtinus vaistus, kurių gali prireikti vaikui. Reikėtų pasiimti ir kremą nuo saulės ir po saulės, higienos priemones, kelis komplektus drabužių skirtingiems orams, patogią avalynę ir, žinoma, asmens dokumentus bei kelionės bilietus“, – pasakoja B. Garuckė.

GALERIJA

  • Kelionė į Egiptą su vaikais vasarą: tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė dalijasi patarimais
  • Kelionė į Egiptą su vaikais vasarą: tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė dalijasi patarimais
  • Kelionė į Egiptą su vaikais vasarą: tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė dalijasi patarimais
  • Kelionė į Egiptą su vaikais vasarą: tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė dalijasi patarimais
  • Kelionė į Egiptą su vaikais vasarą: tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė dalijasi patarimais
  • Kelionė į Egiptą su vaikais vasarą: tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė dalijasi patarimais
  • Kelionė į Egiptą su vaikais vasarą: tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė dalijasi patarimais
„Tez Tour“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

keliautoja

keista kad neuzsimena jog isejus i miesta pilna vos gyvu kaciu, pusiau puvanciu, ka vaikai gali matyti ten? kur zmones vaiksto ten grazu be tik zingsnis i sali ir juodas siukslynas, skurdas ir pilna alkanu, suzalotu kaciu, net i viesbuciu teritorijas ilysdavo, lakdavo chloruota baseino vandeni, kosmaras. daugiau su vaiku nebeskrendam i egipta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS