KU 2019-uosius palydi įgyvendinęs užsibrėžtus tikslus | Diena.lt

KU 2019-UOSIUS PALYDI ĮGYVENDINĘS UŽSIBRĖŽTUS TIKSLUS

  • 2

Besibaigiančius 2019-uosius metus Klaipėdos universitetas (KU) palydi pakiliomis nuotaikomis. Aukštoji mokykla po daugiau nei dešimtmečio gali pasidžiaugti didėjančiu studentų skaičiumi – galimybę studijuoti uostamiestyje šiemet pasirinko didesnis skaičius asmenų, nei buvo studijas baigusių absolventų.

KU taip pat sulaukė pripažinimo ir pateko tarp geriausių Europos universitetų bei kartu su penkiais universitetais-partneriais priklauso pažangiam ir ambicingam konsorciumui „EU-CONEXUS“ („European University for Smart Urban Coastal Sustainability“ – liet. „Europos universitetas išmanių pakrančių miestų tvariai plėtrai“)..

„2019-ieji metai Klaipėdos universitetui buvo kupini iššūkių, tačiau dirbdami kartu mes sugebėjome juos įveikti. Vienas ryškiausių ir svarbiausių įvykių mums, kaip aukštajai mokyklai, yra tai, jog patekome tarp geriausių Europos universitetų bei kartu su dar penkiomis aukštosiomis mokyklomis – partnerėmis kursime bendrą Europos universitetą.“, - svarbiausius besibaigiančių metų įvykius dėstė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

KU, kuris šiemet pristatė ir naują vizualinį identitetą, taip pat gali pasidžiaugti išlaikęs stabilias pozicijas tiek QS World University Rankings“ aukštųjų mokyklų reitingų organizatorių paskelbtuose naujausiuose Kylančios Europos ir Centrinės Azijos universitetų reitinguose (QS Emerging Europe and Central Asia 2020, QS EECA), tiek ir dalykiniuose Lietuvos universitetų reitinge, kurį sudaro ir skelbia žurnalas „Reitingai“.

„Mūsų mokslininkų bei mokslo darbuotojų pasiekimai kalba patys už save. Universiteto tarptautiškumą didinome ne tik kalbomis, bet ir darbais. KU Jūros tyrimų instituto mokslininkų komanda kartu su partneriais iš užsienio universitetų dalyvavo ekspedicijoje Arktyje, kur atlikti labai svarbūs tyrimai. Mūsų mokslo darbuotojų komanda taip pat gavo leidimą patentuoti savo sukurtą kraujospūdžio matavimo prietaisą Europos patentų organizacijoje. Žinoma, galime didžiuotis ir pasiekimais Lietuvoje. Pavyzdžiui, Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotojos dr. Indrės Žigeu disertacija pripažinta geriausia humanitarinių ir socialinių mokslų srityje visoje Lietuvoje.“, - KU bendruomenės pasiekimais džiaugėsi A. Razbadauskas.

Tačiau artėjančius 2020-uosius KU pasitinka išsikėlusi ambicingus tikslus bei uždavinius. Aukštoji mokykla, šiemet dėjusi dideles pastangas į studijų kokybės bei patrauklumo didinimą, nežada sustoti bei vėl kvies jaunuolius rinktis studijas uostamiestyje siūlydama unikalias bei išskirtines studijas.

„Didelį dėmesį skirsime ir tarptautiniams studentams. Kitąmet siūlysime galimybę studijuoti trimis skirtingomis užsienio kalbomis. Tarp jų bus keturiolika bakalauro bei septynios magistrantūros

studijų programos – tai maždaug ketvirtadalis visų mūsų siūlomų studijų krypčių. Šiuo metu maždaug dešimtadalį mūsų studentų sudaro užsieniečiai, tačiau pastebime, kad Klaipėdos universitetas tampa vis patrauklesnis, todėl tikimės, kad šie skaičiai kitąmet bus didesni.“, - dėstė KU rektorius.

Universiteto bendruomenei, kaip ir kone visoms šalies aukštosioms mokykloms, nerimą kelia akademinių darbuotojų darbo užmokesčio klausimas. Dėstytojų bei mokslininkų atlyginimai – per maži, todėl keliami uždaviniai konkuruoti su didžiaisiais užsienio šalių universitetais yra sunkiai įgyvendinami, o esama situacija kenkia visai studijų kokybei, todėl pasekmes jaučia ir studentai.

„Mes tikime, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybė išgirs aukštųjų mokyklų balsą ir prašymą didinti akademinių darbuotojų atlyginimus. Visi puikiai žinome, kokia situacija yra šiuo metu, tačiau taip pat visi ir tikimės, kad būsime išgirsti ir tinkamai įvertinti bei galėsime būti konkurencingi aukštojo mokslo rinkoje ir „kovoje“ dėl studentų su užsienio aukštosiomis mokyklomis.“, - viltingai į 2020-uosius žvelgė A. Razbadauskas.

GALERIJA

  • KU 2019-uosius palydi įgyvendinęs užsibrėžtus tikslus
KU Nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

bredui

Pavydas , brolau negeras reiškinys. Klaipėdos universitetas nenumaldomai stiprėja.

bredas

Bredas-ligos pozymis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS