Verslininkai Statkevičiai apie vaikų ugdymą: licėjuje vaikai mokomi mokytis ir išmokti | Diena.lt

VERSLININKAI STATKEVIČIAI APIE VAIKŲ UGDYMĄ: LICĖJUJE VAIKAI MOKOMI MOKYTIS IR IŠMOKTI

  • 0

Klaipėdos mieste veikia daugiau nei 30 pradinio ir vidurinio ugdymo įstaigų, tačiau vaikus uostamiestyje auginantiems klaipėdiečiams vis vien kyla nemažai iššūkių norint surasti tinkamiausią mokyklą savo atžaloms. Visi tėvai nori, kad jų vaikai gautų ne tik kokybišką išsilavinimą arti namų, bet ir turėtų galimybę saugioje ir palaikančioje aplinkoje atskleisti gražiausias savo asmenybės puses bei puoselėti išskirtinius talentus. Su visus tėvus ištinkančia ugdymo įstaigos pasirinkimo dilema prieš dešimtmetį pirmą kartą teko susidurti ir klaipėdiečių verslininkų porai Renatai ir Audriui Statkevičiams, kurie šiandien itin džiaugiasi tuomet priimtu sprendimu bei šiandieniniais jo rezultatais.

Sprendimą lėmė atsiliepimai ir išsikelti tikslai

Dar 2013 metais „Max Coffee“ kavinių tinklo įkūrėjų, verslininkų R. ir A. Statkevičių pirmagimė Lukrecija pirmą kartą atvyko į Klaipėdos licėjų. Pasak R. Statkevičienės, tuometinį sprendimą dukrą leisti mokytis būtent Klaipėdos licėjuje lėmė teigiami atsiliepimai apie šią privačią ugdymo įstaigą.

„Žinojome, kad Klaipėdos licėjuje dirba atsidavę pedagogai, o propaguojama individualaus ugdymo filosofija suteikia galimybę vaikui atsiskleisti ir ugdyti visas stipriąsias jo puses“, – teigia R. Statkevičienė.

Panašias pasirinkimo priežastis išskyrė ir Lukrecijos tėtis Audrius, kuris dar pabrėžė ir mokymosi tęstinumo vienoje ugdymo įstaigoje svarbą.

„Pirminė priežastis, kodėl pasirinkome Klaipėdos licėjų, buvo ta, kad vaikai šią mokyklą jau tuomet galėjo pradėti lankyti nuo paruošiamosios klasės – tokiu būdu vaikai lengviau įsilieja į mokymo procesą ir keliamus mokyklos reikalavimus bei tvarkas. Nuo pat mažumės mokytojai mato vaikus, jie užtikrina ir veda vaikus mokymosi procese visus 12 metų. Svarbu paminėti ir tai, kad licėjus turi stiprią bendruomenę, į kurios veiklą yra įtraukti ne tik mokiniai, bet ir tėvai. Taip sukuriamos tradicijos, kurios puoselėja bendrumą“, – pasirinkimo priežastis vardija verslininkas, naujai išrinktas Klaipėdos miesto tarybos narys ir telekomunikacijos bendrovės „Bitė Lietuva“ Vakarų regiono verslo klientų pardavimo vadovas A. Statkevičius.

12 metų auga kartu su ugdymo įstaiga

A. ir R. Statkevičių nuomone, per pastarąjį dešimtmetį Klaipėdos licėjus gerokai pasikeitė, o jų šeima turėjo galimybę iš itin arti stebėti bei dalyvauti mokykloje vykstančiuose pokyčiuose.

Per dešimt metų Klaipėdos licėjus tapo tarptautine mokykla, kurioje sėkmingai taikoma pasaulyje pripažinta tarptautinio bakalaureato (angl. International Baccalaureate) programa.

Ryškiausiai licėjaus augimo džiaugsmus ir vargus patirti galėjo vyriausioji Statkevičių dukra Lukrecija. Licėjaus gimnazistė šiandien aktyviai dalyvauja mokyklos gyvenime, o šiemet buvo išrinkta ir mokyklos mokinių prezidente.

„Mokykla per dešimtmetį tikrai stipriai patobulėjo. Labai stipriai pasikeitė mokyklos aplinka, atsirado moduliai, kokybiškesnis ir individualesnis mokymas. Buvo įdiegta tarptautinio bakalaureato programa. Taip pat mokiniai pradėjo dalyvauti daugybėje mainų programų, o mokyklos koridoriuose šiandien galima sutikti ir mokinių iš užsienio šalių“, – apie licėjaus pokyčius pastebėjimais dalijasi 17-metė gimnazistė.

Pasak Lukrecijos tėčio Audriaus, vyresnėlei pradėjus lankyti mokyklą pradžioje kilo dvejonių dėl ugdymo įstaigos išsikeltų ambicingų tikslų, tačiau šiandien, pasak jo, rezultatai pranoko lūkesčius.

„Kai mūsų didžioji tik pradėjo lankyti licėjų, gal truputėlį ir buvo baimės, kaip toliau vystysis mokykla, ar pavyks jai pasiekti savo tikslų. Tačiau ilgainiui pamatėme, kad mokykla sparčiai vystosi tiek mokymų programomis, tiek bendra infrastruktūra. Šiandien licėjuje itin imponuoja ir tai, kad klasėse yra nedaug mokinių, mokytojai mato kiekvieną vaiką bei gali mokymo procese suteikti tiesioginę pagalbą. Labai svarbu, kad čia vaikai mokomi mokytis ir išmokti, o ne tik privalomai lankyti ugdymo įstaigą“, – teigia A. Statkevičius.

Ugdymo įstaigos nekeistų

Šiandien Klaipėdos licėjų lanko ir jauniausioji Statkevičių šeimos narė Kotryna. 13-os metų mokinė taip pat aktyviai dalyvauja mokyklos gyvenime, yra mažojo licėjaus senato narė, ji prisideda prie įvairių mokyklos renginių planavimo ir organizavimo.

„Man mokykloje labiausiai patinka licėjaus bendruomenė, nes visi dirba kartu ir yra labai draugiški. Mano mėgstamiausia pamoka yra biologija. Šią pamoką veda metų mokytoja Eglė Radzevičė. Manau, man ši pamoka patinka labiausiai dėl mokytojos ir jos pamokų vedimo stiliaus. Apskritai, man licėjuje labai patinka ir tikrai į kitą mokyklą pereiti nenorėčiau“, – kalba Kotryna.

Padėjo atskleisti lyderio savybes

Verslininkė ir Klaipėdos „Rotary“ klubo „Aditė“ narė R. Statkevičienė papasakojo, kad labiausiai jai įstrigo laikotarpis, kuomet jų vyresnėlė Lukrecija kandidatavo į mokyklos mokinių prezidento postą.

„Labiausiai įsiminė įvykis, kai vyresnėlė tapo mokyklos prezidente. Stebėjome visą procesą: rinkiminės kalbos kūrimą, reklaminių plakatų ruošimą, debatus. Taip pat atmintyje ryškiai išliko Lukrecijos dalyvavimas „Erasmus“ programoje, svečių iš „Erasmus“ priėmimas“, – pasakoja dviejų Klaipėdos licėjaus mokinių mama. R. Statkevičienė taip pat labai vertina mokyklos organizuojamus renginius, ypač kalėdinį paramos-labdaros projektą „Kalėdų mugė“, į kurį įtraukiama visa šeima.

Statkevičių teigimu, Klaipėdos licėjus itin prisidėjo prie jų atžalų lyderystės ir bendruomeniškumo ugdymo.

„Mokykla skatina mūsų vaikų lyderystę, jų nevaržo, o nukreipia ją siekti tikslų. Vaikai mokydamiesi ir būdami mokyklos bendruomenėje gali atskleisti savo geriausias savybes“, – mintimis dalijasi mergaičių tėtis A. Statkevičius.

„Licėjuje dirba pedagogai, kurie moko su meile ir palaikymu. Jiems rūpi vaiko psichologinė ir emocinė būsena. Taip pat mokykloje jaučiama aukšta vaikų elgesio ir bendravimo kultūra, o mokyklos vadovybė konstruktyviai sprendžia iškilusiais problemas. Todėl tikrai galiu tvirtai pasakyti, kad Klaipėdos licėjuje savo vietą atrasti gali įvairių gabumų vaikai“, – teigia R. Statkevičienė.


· Klaipėdos licėjus sėkmingai savo veiklą jau vykdo 28 metus.

· 2021 m. licėjus oficialiai tapo tarptautine mokykla.

· Aštuonerius metus iš eilės Klaipėdos licėjus pirmauja tarp visų šalies gimnazijų, kurios nevykdo mokinių atrankos.

GALERIJA

  • Verslininkai Statkevičiai apie vaikų ugdymą: licėjuje vaikai mokomi mokytis ir išmokti
  • Verslininkai Statkevičiai apie vaikų ugdymą: licėjuje vaikai mokomi mokytis ir išmokti
Klaipėdos licėjaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS