A. Veryga: Klaipėdos ligoninės tarnybinio tyrimo išvados perduotos prokuratūrai | Diena.lt

A. VERYGA: KLAIPĖDOS LIGONINĖS TARNYBINIO TYRIMO IŠVADOS PERDUOTOS PROKURATŪRAI

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga informavo, kad po ministerijos atlikto tarnybinio patikrinimo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) gautos išvados yra perduotos Generalinei prokuratūrai.

A. Veryga taip pat pabrėžė, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) negali nuspręsti, ar KUL vyr. gydytojas Vinsas Janušonis gali toliau eiti pareigas.

„Dėl vadovo mes jokių veiksmų imtis negalime – šios įstaigos steigėja yra savivaldybė. (...) Mes savo tyrimo medžiagą esame perdavę prokuratūrai, kuri ir spręs, ar yra pagrindas, ar nėra jo pradėti kažkokį tyrimą bei įvertinti vadovo veiksmus ir atsakomybę“, – trečiadienį SAM surengtoje spaudos konferencijoje informavo A. Veryga.

ELTA primena, kad KUL sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydama nušalinti ligoninės vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį.

Profsąjungos pirmininko Dainiaus Budrulio teigimu, COVID-19 epidemijos metu buvo neužtikrintos visiems darbuotojams saugios darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pirmadienį teigė, kad savivaldybės taryba dėl V. Janušonio likimo pareigose nuspręs ketvirtadienį, išklausius vyr. gydytoją ir įvertinus SAM tyrimo išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Nora

Jau seniai reikėjo V. Janušonį išvyti lauk. Toks įspūdis, kad ten jo asmeninė ligoninė. Žmonės seniai bijo ten važiuoti. O ir p. merui reikia daug ką permąstyti. Nesugeba dirbti, bet šilta kėdė patinka.

Runkeliams

Šunys loja-meras dirba

Morta

Lietuvos valdžiažmogius visus kišti už grotų. Jiems ne tas dabar galvoje, kad tiktai greičiau milijonus išsidalino. Kad Lietuvos piliečiams padėti tai ne,kad ir grįžusiems iš kitų šalių( apie teiginius nekalbu) yra ir sąžiningi grįžusių piliečių. O kas visą Lietuvą sunaikino ,kur gamyklos ,kolūkiai ,fabrikai, kitos įmonės lanzberginio darbas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS