VSAT: kontrabandininką galimai mirtinai sužalojęs pareigūnas turėjo teisę panaudoti ginklą | Diena.lt

VSAT: KONTRABANDININKĄ GALIMAI MIRTINAI SUŽALOJĘS PAREIGŪNAS TURĖJO TEISĘ PANAUDOTI GINKLĄ

Ikiteisminiame tyrime dėl kontrabandinių cigarečių gabenimu įtariamo bėglio mirties kaltinimai kol kas niekam nepareikšti, skelbia policija.

Pranešama, kad galimai parodymus pareigūnams jau davė ir šūvį į sprukusio įtariamo kontrabandininko automobilį paleidęs pasienietis.

„Tyrimo veiksmai prasidėję, galimai jis buvo apklaustas. (...) Kol kas įtarimai niekam nėra pareikšti“, – Eltai teigė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

VSAT atstovas: pirminiais duomenimis, pareigūnas turėjo teisę naudoti ginklą

Pasak VSAT atstovo Giedriaus Mišučio, pirminiais duomenimis, Valstybės sienos apsaugos įstatymas pareigūnui susidariusioje situacijoje leido naudoti šaunamąjį ginklą.

„Pirminiais duomenimis, situacija suteikė teisę jam taip elgtis. Bet situacijos aplinkybės ir pagrindai bus įvertinti tarnybinio patikrinimo ir ikiteisminio tyrimo metu“, – Eltai teigė G. Mišutis, pažymėdamas, jog įstatyme numatytas ne vienas punktas, kai, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, pasieniečiui suteikiama teisė naudoti šaunamąjį ginklą.

Pasak VSAT atstovo, šaunamasis ginklas Lietuvos pasienyje šiemet naudojamas ne pirmą kartą – per pirmuosius 5 šių metų mėnesius fiksuoti 2 pasieniečių ginklo panaudojimo atvejai. Tiek pat jų fiksuota ir pernai.

„Tai buvo atvejai, kada buvo duodamas pavojaus signalas arba kviečiama pagalba“, – pažymėjo G. Mišutis.

ELTA primena, kad šeštadienio vakarą Šalčininkų rajone pasienietis iš tarnybinio ginklo šovė ir mirtinai sužalojo kontrabandos gabenimu įtariamą 1980 metais gimusį Lietuvos pilietį.

VSAT teigimu, turint informacijos apie kontrabandos gabenimo atvejį ir prie pat sienos su Baltarusija vykdant paieškas, pastebėto automobilio vairuotojas nepakluso uniformuotų pasieniečių reikalavimui sustoti.

Pirminiais duomenimis, kilus pavojui sveikatai ir gyvybei bei siekiant sustabdyti pavojingą bėglį, 1988 metais gimęs pasienietis iš tarnybinio ginklo iššovė vieną šūvį į sprukusio automobilio padangą.

Anot tarnybos, kiek pavažiavęs automobilis sustojo. Vairuotojo vietoje rastas mirtinai šūvio sužalotas vyras. Automobiliu gabenti ryšuliai, kaip įtariama, kontrabandinių cigarečių siuntinys.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos pradėtas VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje. Taip pat VSAT atlieka tarnybinį patikrinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Onutė

Nėra ko važinėti į bulba fašistiją. Arba aklai uždaryta siena arba šaudyt visus.

To asilui Laimiui

Jei neskaitei tai ir nekomentuok nesamoniu sitas banditas kuri padejo pagaliau pasienieciai i vieta teistas maziuasiai 10 kartu uz gabenima kontrabandos ,o dar kiek kartu sekmingai gabeno ir nepagavo. Suprantu tavo pykti ir nepasitenkinima,, nes teks cigaretes pirkt is parduotuves. :)

Laimis

Žmogus nusipirko sigarečiu ir nesumokėjes muito gabeno per sieną jį be įspėjamo šūvio tiesiog NUŽUDĖ ,,šaunuoliai,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS