A. Butkevičius apie naujos frakcijos kūrimą: nėra ideologinio bendrumo | Diena.lt

A. BUTKEVIČIUS APIE NAUJOS FRAKCIJOS KŪRIMĄ: NĖRA IDEOLOGINIO BENDRUMO

Parlamentaras Algirdas Butkevičius skeptiškai vertina idėją suburti frakciją iš Mišriai Seimo narių grupei priklausančių politikų. Nepaisant pavienių parlamentarų reiškiamų iniciatyvų, ekspremjero įsitikinimu, Mišriai Seimo narių grupei šiuo metu priklausantys politikai yra pernelyg skirtingi, kad galėtų veikti vieningai.

„Yra labai didžiulis nuomonių skirtumas. Buvo susitarimas, kad Mišri Seimo narių grupė nepriims sprendimų, kad visos pozicijos būtų vienodos, nes politinės ideologijos skiriasi labai stipriai tarp Mišrios grupės Seimo narių. Tai neįsivaizduoju, kaip būtų dabar galima jas suderinti“, – Eltai sakė A. Butkevičius.

Buvęs šalies premjeras teigia apskritai negirdėjęs jokių apčiuopiamų kalbų apie naujos frakcijos kūrimą.

„Nežinau, gal keli Seimo nariai kaip R. Žemaitaitis ir K. Glaveckas apie tai kalba. Bet nei Z. Balčytis, nei D. Griškevičius, nei aš apie naujos frakcijos kūrimą mes nediskutavome. Aš asmeniškai nieko negirdėjau apie jokios naujos frakcijos kūrimą“, – sakė jis.

Bet nei Z. Balčytis, nei D. Griškevičius, nei aš apie naujos frakcijos kūrimą mes nediskutavome. Aš asmeniškai nieko negirdėjau apie jokios naujos frakcijos kūrimą.

Paklaustas, ar jungtųsi prie naujai kuriamos frakcijos, A. Butkevičius teigė, kad pirmiausia jis turėtų susipažinti su frakcijos politiniais tikslais.

„Man pirmiausia reikėtų sužinoti, kokie žmonės tokią frakciją kurtų ir kokiu tikslu bei kokios apskritai ji būtų pozicijos. Ar ši frakcija dirbtų su valdančiąja dauguma, ar būtų opozicijoje. Yra labai svarbu, ypač pandemijos laikotarpiu, nes kai kurie kolegos elgiasi neadekvačiai ir trukdo priimt sprendimus naujajai Vyriausybei, nors jie yra labai svarbūs Lietuvos žmonėms. Jie tik pasisako, bet neteikia jokių alternatyvų. Jie tik oponuoja, bet patys neturi jokių idėjų“, – Eltai sakė jis.  

ELTA primena, kad parlamentaras Remigijus Žemaitaitis neslepia, kad Seimo koridoriuose sklando idėja suburti frakciją iš Mišriai Seimo narių grupei priklausančių politikų. Pasak R. Žemaitaičio, toks darinys turėtų koordinuotą, bendrą poziciją bei būtų tam tikra politinė atsvara dominuojančioms frakcijoms. R. Žemaitaičio teigimu, ar susiburs naujoji frakcija, turėtų paaiškėti Seimo pavasario sesijos pradžioje.

„Mes su Kęstučiu Glavecku darbuojamės politikoje daugelį metų, turime patirtį. Abu suprantame, kad tokia frakcija turi būti. Šiandien Mišrioje frakcijoje mes turime 13 Seimo narių, bet jų veiksmai nėra koordinuojami ir nėra vienos pozicijos. Mano galva, tai keistas dalykas. 13 Seimo narių yra didelė jėga ir realiai būtų trečia frakcija Seime pagal dydi. Tai nuo tokios frakcijos labai daug kas priklausytų. Tiek Kęstas tai supranta, tiek aš suprantu, bet ar kolegos tam pritars, sužinosime po mėnesio“, – Eltai sakė R. Žemaitaitis.

Šiuo metu Mišrią Seimo narių grupę sudaro šie parlamentarai: Rita Tamašunienė, Jonas Pinskus, Valdemaras Valkiūnas, Vytautas Bakas, Zigmantas Balčytis, Algirdas Butkevičius, Kęstutis Glaveckas, Petras Gražulis, Domas Griškevičius, Česlavas Olševskis, Andrius Palionis, Beata Petkevič, Remigijus Žemaitaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kis

Margas jusu burelis ir tikslai skirtingi.Jeigu ir jungsites,tai gyvuosite neilgai.Tai ne seimo nariai,o atgyvenos,reikia jus varyti su lazda,nes is jusu tokia nauda,kaipnusenusio ozio pieno?

Abu

Su kirkilu nuarde geležinkelį jau pamiršo

Vadinamas žaliasis

Butkevičiaus patarėjai abramikiene, andrikiene. Grynas konservatorius, matosi kaip balsuoja. Dar peza nesąmones
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS