Etikos sargai pradėjo tyrimą dėl D. Gaižausko seksistinių kalbų: gavo tris skundus | Diena.lt

ETIKOS SARGAI PRADĖJO TYRIMĄ DĖL D. GAIŽAUSKO SEKSISTINIŲ KALBŲ: GAVO TRIS SKUNDUS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime nario Dainiaus Gaižausko seksistinių replikų, kritikuojant premjerės Ingridos Šimonytės ir Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pateiktą pasiūlymą.

„Komisija pradėjo tyrimą, pasiskyrėme išvadų rengėjus ir svarstysime“, – Eltai teigė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

Politikės teigimu, pradėti tyrimą komisija nusprendė bendru sutarimu. Pasak jos, dėl D. Gaižausko pasisakymų buvo gauti trys kreipimaisi.

„Mes dėl Gaižausko gavome tris skundus. Kreipėsi Liberalų sąjūdžio seniūnas Eugenijus Gentvilas, Seimo narių grupė, kurią sudaro konservatoriai ir „laisviečiai“ ir kreipėsi viešoji įstaiga, nevyriausybinė organizacija „Stebėk teises“, – informavo ji.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė mano, kad pradėtas tyrimas užtruks maždaug dvi tris savaites.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime atstovo D. Gaižausko pastarąją savaitę Seimo posėdyje išsakyti pasisakymai dėl įstatymo pataisų, kuriomis siūloma atsisakyti visą parą trunkančios premjero ir Seimo pirmininko apsaugos, sulaukė valdančiųjų parlamentarų pasipiktinimo.

„Valstiečio“ pateikti šiai iniciatyvai prieštaraujantys argumentai Seimo narius supykdė ne tik dėl juose nebuvusios logikos, bet ir dėl vyravusių seksistinių užuominų.

„Gal jums ir atrodo moteriškai, kad nereikia tos apsaugos, gal jums norisi moteriškai pakalbėti tarp jūsų, kaip ten sako, mergaičių. Neįsižeiskite, išties apsauga reikalinga ne tik tam, kad jus apsaugotų nuo kažkokių grėsmių, ji reikalinga ir dėl skaidrumo. Tam, kad negalėtų prie jūsų kažkokie nedori draugai ar kolegos paslapčia prieiti, kažką pasiūlyti, lobistai. Tai veikia ir prevenciškai, todėl, kolegos, nereikia rimtų dalykų sumenkinti ir apsauga turi būti“, – teigė D. Gaižauskas.

Į Etikos ir procedūrų komisiją kreipęsi valdantieji akcentavo, kad „valstiečio“ pasisakymai yra seksistiški ir neatitinka Seimo nario etikos kodekso, todėl jų negalima toleruoti. Kreipimesi taip pat buvo pabrėžiama, kad tokie D. Gaižausko pasisakymai menkina Seimo narių padėtį visuomenėje, taip pat žemina Seimo, kaip valdžios institucijos, prestižą, ir galimai yra atvirai seksistiniai ir nukreipti prieš konkrečius asmenis ar asmenų grupę, skleidžiant neapykantą ir siekiant juos sumenkinti vien dėl jų lyties.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Jei

Ne konservatoriai,tai jau seniai karbauckis ir šitas durnelis ir kiti komunistiniai bebrai būtų Lietuvą įstūmę į maskolyną,o vatnikams to ir tereikia.

Reto

Šlykštumo šaltienos galvos tipas,kolchozo kiaulių fermos prižiūrėtojas.

konservų CHUNTOS KGB-tų pastumdėlės susireikšmino -

kurios, kopijuodamos OŽĮ - kitus gali d r a b s t y t i ŠŪDO gabalais-- nes OŽYS, pagrindinę Lietuvių TAUTOS dalį, daugiau kaip 30 metų į ž e i d i n ė j a įvairiais EPITETAIS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS