A. Mazuronis neabejoja: S. Skvernelis paliks „valstiečius“, R. Karbauskis parodė duris | Diena.lt

A. MAZURONIS NEABEJOJA: S. SKVERNELIS PALIKS „VALSTIEČIUS“, R. KARBAUSKIS PARODĖ DURIS

„Darbietis“ Andrius Mazuronis būgštauja, kad prasidėjus rudens sesijai opozicinių frakcijų koalicijai, kuriai priklauso „valstiečių“ ir Darbo partijos frakcijos, gali nepavykti iškelti opozicijos lyderio.

Pasak jo, tokia rizika kyla, nes „valstiečių“ frakcijos gretas, ko gero, neišvengiamai paliks dabartinis opozicijos lyderis Saulius Skvernelis. Jei paskui ekspremjerą paseks didesnė dalis „valstiečių“, akcentuoja A. Mazuronis, opozicinių frakcijų koalicija gali turėti tiesiog per mažai parlamentarų opozicijos lyderiui iškelti.  

„Mums labai svarbu, kiek išeis ir ar „valstiečių“ ir Darbo partijų frakcijoms užteks narių opozicijos lyderiui, ar reikės ieškoti kažkokių kitų variantų“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė A. Mazuronis.

Politiko teigimu, faktas, kad S. Skvernelis tikrai apleis „valstiečių“ frakcijos gretas.

„Karbauskis Skverneliui tiesiog nepalieka kito būdo ir kito varianto, jis labai aiškiai parodė į duris. Dabar tik laiko klausimas, kada tos duris atsivers ir kada pro jas bus praeita, ir koks kiekis žmonių pro jas praeis. Tačiau kryptis „valstiečių“ vadovo yra labai aiškiai parodyta tiems žmonės, kurie mąsto šiek tiek kitaip“, – teigė „darbietis“.

Karbauskis Skverneliui tiesiog nepalieka kito būdo ir kito varianto, jis labai aiškiai parodė į duris.

Pagal opozicinių frakcijų koalicinę sutartį, nuo rudens sesijos opozicijos lyderio statusą turi perimti Darbo partijos frakcija. Kol kas „darbiečiai“ neatskleidžia, ką dedikuotų šiam postui.  A. Mazuronio teigimu, iš „darbiečių“ frakcijos šioms pareigoms tinkamiausias yra Artūras Skardžius.

„Labai tinkamą mūsų frakcijos kolegą Artūrą Skardžių. Turbūt nerasite geresnio oponuotojo valdančiajai daugumai iš mūsų frakcijos kaip kad yra Artūras“, – sakė jis.

ELTA primena, kad pastarąją vasarą iš LVŽS buvo pašalintas Partnerystės įstatymo projektą palaikęs parlamentaras Tomas Tomilinas, o išreiškęs nepasitenkinimą kolegų laikysena prie Seimo surengtame mitinge, virtusiame riaušėmis, iš frakcijos nusprendė trauktis Lukas Savickas. Jis taip pat į Seimą buvo išrinktas pagal „valstiečių“ sąrašą. Po šių įvykių S. Skvernelis užsiminė apie galimybę, kad jo ir „valstiečių“ keliai gali išsiskirti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jonui

Karbauskis rusiškų trašų bizniu nesidalina.

Jonuu- Ingridui :)

" nepasidalino " partijos programos vertybėmis . Viskas elementaru . Karbauskiui pagarba , o kaip bus su Skverneliu , jei paliks partiją dar neaišku ....manau politinių perbėgėlių rinkėjai nemėgsta ...pranckiečiai , džiugeliai , šakalienės ir kiti ..veidmainiai ...

Ingrid

Abu lb biedni,tai ir nepasidalina .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS