J. Šiugždinienė: švietimo darbuotojų privalomas skiepijimas šiuo metu nėra svarstomas | Diena.lt

J. ŠIUGŽDINIENĖ: ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ PRIVALOMAS SKIEPIJIMAS ŠIUO METU NĖRA SVARSTOMAS

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė tvirtina, kad šiuo metu privalomas skiepijimas nuo COVID-19 ligos švietimo darbuotojams nėra svarstomas. Ministrė atkreipia dėmesį, kad mokytojų imunizacijos lygis yra labai aukštas.

„Šiuo metu privalomo skiepijimosi nuostata švietimo darbuotojams nėra svarstoma. Galbūt vyko tokios diskusijos, bet vertiname situaciją, turime tikrai didelį imunizacijos lygį, mokytojai labai gerai vakcinuojasi“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė J. Šiugždinienė.

„Tikimės, kad ir likęs tas procentas, kuris yra labai nedidelis, vakcinuosis“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pastarąją savaitę teigė, kad šiuo metu yra rengiamas projektas, numatantis privalomą skiepijimą tam tikrų profesijų atstovams. Ministras pažymėjo, kad reikalavimas būtų taikomas sveikatos apsaugos, švietimo, socialinės rūpybos sektorių darbuotojams, diskutuojama ir apie kariuomenės bei karinės valstybės tarnybos atstovų skiepijimą.

Grįžti prie nuotolinio mokymo nėra svarstoma

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgina Šiugždinienė teigia, kad Lietuvoje ir Europoje toliau plintant labiau užkrečiamai koronaviruso atmainai omikron, situacija mokyklose vis dar yra stabili. Anot J. Šiugždinienės, apie privalomą nuotolinį mokymą svarstoma nėra.

„Galimybės grįžti prie nuotolinio mokymo tikrai nėra svarstomos. Stebime situaciją mokyklose, epidemiologinė situacija jau kurį laiką stabili. Šiandien protrūkių skaičius yra apie 440, prieš kurį laiką buvo 500, tai situacija stabili“, – trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo J. Šiugždinienė.

Anot ministrės, situacijos stabilizaciją užtikrina besitestuojančių ir imunitetą įgavusių švietimo darbuotojų bei mokinių skaičius.

„Labai džiaugiamės, kad auga besitestuojančių skaičius. Turime 52 procentus besitestuojančių mokinių ir turime apie 50 procentų asmenų, turinčių imunitetą. Tai tikrai mokyklose situacija yra valdoma. Labai dėkinga esu mokyklų vadovams, savivaldybėms ir mokytojams. Švietimo darbuotojai 94 proc. yra imunizuoti“, – pridūrė J. Šiugždinienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jolita

Nuotolinis nėra svarstomas? Sergantys mokiniai negali eiti į mokyklą, nes gali užkrėsti kitus mokinius, taciau pamokas praleidžia, nes niekas nerengia jiems pamokų. Pasijautus blogai, rekomenduojama neiti į mokyklas. Jei būtų nuotolinis, mokiniai kurie serga covid’u ir jiems savijauta leidžia mokintis, taip pat galėtų dalyvauti pamokose. Mano nuomone reikėtų svarstyti nuotolio grįžimą.

Anonimui Pydarui

Ką daro ir kalba nekvalifikuota atseit ministrė "buka chebra"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS