Nelemti stiklainiai neduoda ramybės | Diena.lt

NELEMTI STIKLAINIAI NEDUODA RAMYBĖS

  • 1

Dar gegužės 31 dieną "Klaipėdos" dienraštyje perskaičiau straipsnį "Atliekų kultūros egzaminas niekada nesibaigia".

Manau, šis egzaminas turi nesibaigti ne tik gyventojams, bet ir institucijoms, atsakingoms už tvaresnę aplinką, bei aplinkos tvarkytojams.

Smagu, kad pagaliau Klaipėdoje, Tilžės turgavietėje, atsirado civilizuota vieta, kur galima palikti dar tinkamus naudoti baldus ir kitus daiktus. Toje pačioje gatvėje esančioje stambiagabaritinių atliekų aikštelėje pastatytas metalinis uždaras konteineris. Tai reali pažanga ir nauda. Prie šios pažangos prisideda ir tekstilės konteineriai.

Neretai jie būna perpildyti ir šalia jų sukraunami maišeliai, po kuriuos kuičiasi žmonės ir dažnai palieka netvarką. Kiekvienam mūsų pastebėjus perpildytus konteinerius neturėtų būti sunku paskambinti ant jo nurodytu telefonu, ir būtų tvarka.

Kitas klausimas, koks tuose tekstilės konteineriuose paliekamas turinys, ar steigėjai nėra nusivylę tuo ką randa?

Smagu, kad mūsų mieste, žygiuojant tvarumo link, įsikūrė ir parduotuvė "Meta", už simbolinę kainą priimanti ir parduodanti moteriškus rūbus ir kitas smulkmenas. Tai lyg lietuviškas "Humanus".

Kiek gerų dalykų vyksta aplink, tačiau tie nelemti stiklainiai ir man seniai neduoda ramybės, ypač, kai žmonės ima ruošti atsargas kitiems metams. Sudėti prie atliekų konteinerių – nelegalu, bauda atims norą galvoti apie tvarumą. Drėbti į stiklo konteinerį atrodo visai neūkiška, kai parduotuvėse matai parduodamas tų pačių stiklainių stirtas. Juk išplautas stiklainis, tik galbūt nusipirkus naują dangtelį, galėtų būti daugkartinio naudojimo daiktas. Kaip tai padaryti? Per užstatų sistemą? Gal bijomasi, kad juose nebūtų buvusios laikytos pavojingos medžiagos?

Manau, gerai išplovus bėdų neturėtų būti, juk į stiklą techninės medžiagos gal neįsigeria, o ir kvapelis išduotų. Minčių daug, o sprendimų turbūt dar daugiau, tad tegul klaipėdiečiai toliau kelia idėjas ir įveikia rutiną – daužyti ir išmesti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kas ten Klp

sugalvojo "bačkas" įkasinėti? apvalus daiktas užima daugiau vietos, atsiranda visokių "užkaborių"...O, kituose didmiesčiuose,sezono pradžioj, pastatomi baisiniai konteineriai, keliom dienom, į kuriuos galima mesti viską, įšskyrus "tabu padangoms"...Ir "psio"...Kol, kas miestai, sąlyginai, europietiškai, švarūs..??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS