Aistros prie Seimo | Diena.lt

AISTROS PRIE SEIMO

Turbūt pirmąkart per daugiau nei 30 metų Laisvės gynėjų dienos minėjimas prie Seimo vyks saugomas sustiprintų policijos pajėgų, kai dalį parlamento teks aptverti tvora, bus kontroliuojami organizuotai į sostinę atvykstantys autobusai, o pareigūnai pasiliks teisę tikrinti labiausiai akį traukiančius renginio dalyvius, kurie nebūtinai bus kaip nors susiję su Laisvės gynėjų pagerbimu.

Ir tokia parlamento apsauga su pandemija neturi nieko bendra, nes jau kurį laiką yra svarbesnių reikalų nei visų atmainų korona, trijų lotyniškų raidžių kombinacija lietuviškoje abėcėlėje (ir kai kam nesvarbu, kad jų pilna M.Mažvydo katekizme), baltarusiškos trąšos, migrantai ar vieningos Kinijos klausimas bei viso to padariniai.

Juk pati anų Nepriklausomybės ištakų laisvės šauklė dar Naujųjų išvakarėse prabilo apie viltį, kuri, jos supratimu, tikėjimo ir meilės bus verta tik tada, kai pavyks nuversti blogąją valdžią. Laužais ir deglais. Dar būtų galima vandeniu ir varinėmis triūbomis.

Tik štai bėda – į paminėjimo programą tai neįtraukta, todėl ir sustiprintos policijos pajėgos. Ir Laisvės premija turbūt bus įteikta ne tiems, nes "ne už tokią Lietuvą kovojusieji" vargiai kada girdėjo apie "Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kroniką" ir jos bendradarbius.

Sausio 13-ąją tiek aistrų prie Seimo rūmų nebuvo nuo 1991-ųjų. Nustebtų anie laisvės gynėjai visa tai išvydę.

Šiandienos laikų herojai savo tiesą ir absoliutų teisingumą regi kitur – tos blogos, niekam tikusios valdžios vietoje turėtų būti jie patys, tik tada pasaulyje ir Lietuvoje rasis gėris ir palaima.

Dėl viso to vien M.Puidokas nusiteikęs vieningai ir ryžtingai rėžti liberalkonservatorių valdžiai, kad ne už tokios diktatūrinės Lietuvos kūrimą buvo aukojamos gyvybės Sausio 13-ąją ir per visą mūsų šalies istoriją.

Ir jis ne vienišas ten bus toks, vien jau tapačių idėjų porininkas galiūnas Ž.Savickas ką reiškia.

Jis irgi nenori būti "paklusniu vergu", todėl asmeniškai jaučia poreikį "sustabdyti valstybės griovimą".

Sausio 13-ąją tiek aistrų prie Seimo rūmų nebuvo nuo 1991-ųjų. Nustebtų anie laisvės gynėjai visa tai išvydę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

monumentalu

JI įtikėjusi "vienintelės partijos" tiesa ir nesiruošia tapti pasauliete

TAIKOS !!

Pirmas komentaras -klaidingas ;Ten ,tos "mordos" --ne zmones..Tai" steikbreikeriai" Veplu grupuote ,kurie tuno "ant" Lietuvos KUNO ir grauzia Lietuva ,kaip trandys. Tai ne zmones ,,tai kojotai ,pleshrus tamsus zverys. Tokia svarbi Lietuvos tautai Diena o vyriausybes prieigose puola kojotai...smarve nuo ju per visa musu zeme. Taciau musu, dekingu kovotojams uz mums atkovota Nepriklausomybe,,yra dauguma;;tad prisiminkime tuos,kurie EJO PRIEKYJE ,kad butume laisvi[[nuo okupantu]] irgarbingi.

Klaipėdietė

Gerbiamoji Asta, jūs puikiai ir aiškiai išdėstėte mano mintis. Ačiū jums.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS