Auksinis aštuonetas | Diena.lt

AUKSINIS AŠTUONETAS

Yra toks smagus filmas „Oušeno aštuntukas“ apie pramuštgalvių šutvę ir jų tobulą vagystę. Bet kalba šįkart ne apie holivudišką versiją. Lietuviškas variantas kur kas įdomesnis – čia aukso puodas – prezidentūra, į kurią artimiausių penkerių metų kadencijai pretenduoja mūsų politinio elito auksinis aštuonetas.

Po šio sekmadienio šis aštuntukas virs dvejetuku (kitas variantas mažai tikėtinas), o tas – po dar dviejų savaičių – vienu vieninteliu, bet labai svarbiu vienetu.

Kas nulems tą konkretų pasirinkimą? Ogi lietuviškų rinkėjų dauguma. Pagal vieną versiją, tai bus tie, kurie gavę galimybę aplankyti bet kurią pasaulio šalį nuo Pietų Amerikos iki Taivano (Rusijos, Ruandos ar Irano pasirinkimų sąraše nebuvo), kelionei rinktųsi Naująją Zelandiją.

Tie, kurie turėdami laisvo laiko skaitytų ne A. Camus „Marą“, bet detektyvinį romaną su filosofijos prieskoniu.

Dabar esminis klausimas auksiniam politinio elito aštuonetui: „Kuris iš jūsų šį sekmadienį turite daugiausiai šansų patekti į žaidimo finalą?“.

Tie, kurie labiausiai norėtų susitikti ir bent valandą pabendrauti su buvusiu JAV prezidentu B. Obama ir kitam rekomenduotų pažiūrėti filmą „Šindlerio sąrašas“, ir jei tik būtų jų valioje, iš nebūties norėtų sugrąžinti F. Mercury’į ir V. Kernagį.

Ir dar. Rinkėjai, kurie galbūt nulems tą vienintelį iš auksinio aštuoneto, labiausiai norėtų leisti laiką su šeima ir vaikais, labiausiai žavisi V. Adamkumi ir W. Churchilliu, mėgsta šaltibarščius, nerūko ir niekada nebandė rūkyti žolės, nėra draudimų šalininkai, pritartų tiek priešingų, tiek tų pačių lyčių porų partnerystei, labiausiai mėgsta vyną ir šunis, jiems labiau patinka V. Landsbergis nei A. Brazauskas.

Dabar esminis klausimas auksiniam politinio elito aštuonetui: „Kuris iš jūsų šį sekmadienį turite daugiausiai šansų patekti į žaidimo finalą?“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaži, dykovienė ne

pridurko lienočkos boba? Kaip kitaip paaiškint šituos jos paistomus briedus.

Bull shoot. Suvytusia senberne Shurika Shimonyte

uz nusikaltimus kartu su zkubilium dar 2008-2009 metais neleisti prie bet kokios valdymo kedes. UZ KA VAKSERIAI? KUR IDURTI DABAR??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS