Kur mūsų laiškai? | Diena.lt

KUR MŪSŲ LAIŠKAI?

Paštininkas. Beprasmis žodis. Beveik išnykusi profesija. Betgi dar ne taip seniai (tik prieš kelis dešimtmečius) visame pasaulyje skambėjo tokia miela švedų grupės „Secret Service“ dainelė apie paštininką („Ten O'Clock Postman“), kurio niekaip negalintis sulaukti vyrukas kramtė nagus, ir vis kartojo „Paštininke, atnešk man jos laišką“. Lygiai tą patį dabar priversti kartoti kai kurie pensininkai Lietuvoje: paštininke, atnešk man jos laišką.

Tik vyrukas Švedijoje kramtė nagus nesulaukdamas mylimosios laiško, o senjorai Lietuvoje nagus graužia maldaudami atnešti – o, vargeli – Mokesčių inspekcijos laišką, kuriame turėtų būti informacija, koks yra jiems priskaičiuotas žemės mokestis. Laukia, nekantrauja, žvalgosi pro langą, bet veltui. Tada kai kurie skambina į redakciją ir klausia: gal galite išsiaiškinti, kur mano laiškas? Nes kaip atsiskaitysime už žemės mokestį, nežinodami, kiek reikia sumokėti? Paskirs baudą, o mes norime išlaikyti orumą – nenorime būti kam nors skolingi.

Popierinių laiškų laukiantys žmonės (dažniausiai ribotai besinaudojantys internetu ir taip elgtis turintys absoliučią ir neginčijamą teisę) turbūt neinformuoti, kad paštininkai arba laiškininkai pasidarė visiškai nebereikalingi valstybinei bendrovei „Lietuvos paštas“. Šis monopolistas neseniai paskelbė, kad atleis 400 laiškininkų.

Ir šis monopolistas nuolat kartoja – popieriniai laiškai yra atgyvena (kai nuosekliai atleidinėji laiškininkus, kitaip ir būti negali).

Ir šis monopolistas nuolat kartoja – popieriniai laiškai yra atgyvena (kai nuosekliai atleidinėji laiškininkus, kitaip ir būti negali). Tačiau popierinių laiškų menkinimas tėra eilinis akių dūmimas ir naujų technologijų daromas spaudimas. Mat teismai, antstoliai, kai kurios valdiškos įstaigos net labai mėgsta popierinius laiškus. Šaudo jais kaip iš kulkosvaidžio ir, jei nesumokėsi kokio nors mokesčio, prišaudys pilną pašto dėžutę, paskandins juose iki ausų ir dar pats už popierių turėsi susimokėti. Todėl nesąžininga skleisti nuomonę, neva laiškai yra atgyvena, ir neva stebėtis, kad dalis žmonių ištikimai tebelaukia paštininko.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nusivyles klijantas

Gargzduose,klijantas su negalia,buna isvikes pas daktarus ir tuo paciu laiku laiskininkai ar tingi,nenori,nueiti su regystruotu siunta iki duru,arba niekas neatidaro duru ira metami lapialiai i dezutes.Bet Kai klijantas randa lapeli dezuteje ir skambina pastui kad pakartotu atnesima siuntos i namus nes lauks siuntos, atsakymas toks;MIESTO RIBOSE ANTRA KARTA PASLAUGU NEDARO PASTAS IR JAI PATS ATSIIMTI NEGALI TADA GALI PAIIMTI KITAS ASMUO REGYSTRUOTA SIUNTA.Ir nesvarbu ar tu neigalus ar tu sunkiai vaikstantis sinjoras laiskas keliauja adgal siuntijui nes jam ira sunku nueiti kelis kilometrus iki Pasto ipac ziema.Tai kyla klausimas kokiu velniu laiskininkams isdalinti automobiliai jai patys klijantai naudosis del siuntu atsiemimo taksi paslaugomis.Tai gal geriau ir patikimiau panaikinti pastus ir naudotis DPD paslaugomis.Kam moketi uz paslaugas taksi kai dar pats turi vikti jai galima buti namie ir laukti DPD.

elena

ka cia rasot apie senjorus jiems moketi zemes mokesciu nereikia

NU NU

bus gera proga dar labiau branginti laikrascius,zurnalus...dabar jau paziurekite kokios ju kainos......,paziurekite kiek dabar jau kainuoja issiusti laiska su atviruku,turbut vaziuojantieji su nuolaidomis i kauna pigiau nuvaziuotu is kokios nors SIDLAVOS..........laisva LT..........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS