Kur mūsų valstybės lyderis? | Diena.lt

KUR MŪSŲ VALSTYBĖS LYDERIS?

Jau ketvirtą dešimtmetį gyvename laisvi ir gyvenimas tikrai gerėja, norime ar ne tai pastebėti. Galime laisvai keliauti po visą pasaulį (kas – privačiu lėktuvu, kas – autostopu), galime nemokamai gydytis (vieniems eilėje reikia palaukti pusvalandį, o kitiems – pusmetį), galime gyventi nuosavame būste (vieni – dvare, kiti – kambariuke).

Deja, bet gyvenimas gerėja ne visiems vienodu greičiu ir ne vienoda kokybe.

Taip yra ne tik pas mus, bet ir didesnėje pasaulio dalyje, tačiau velniškai norėtųsi tą socialinę atskirtį sumažinti.

Kaip tai padaryti?

Pastaruosius keletą metų girdime kalbų apie visuotinę gerovės valstybę, tačiau kad tos kalbos virstų realybe, mažiausia, ką turime turėti, tai lyderį, kuris galėtų suvienyti piliečius bendram darbui dėl valstybės gerovės.

Lyderis, kuris turėtų aiškią viziją ir nustatytus tikslus, orientuojančius visus šalies piliečius bendrai dirbti. Pirmiausia jis pats turėtų degti savo vizija, kad galėtų įkvėpti kitus, parodyti jiems, kaip jų bendras darbas prisideda prie valstybės gerovės.

Svarbu, kad jis būtų gerai bendraujantis, sugebėtų aiškiai ir įtaigiai perteikti savo žinias ir idėjas žmonėms. Jis turėtų ne tik sakyti, ką daryti, ir vesti į priekį, bet ir gebėti klausytis, suprasti piliečių poreikius, nuomones ir tinkamai jas atsižvelgti.

Pastebėjimas: deja, bet gyvenimas gerėja ne visiems vienodu greičiu ir ne vienoda kokybe. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lyderis turėtų turėti gebėjimą motyvuoti žmones ir skatinti juos veikti, turėtų pripažinti ir skatinti piliečių indėlį į bendrą darbą ir parodyti jiems, kaip jų pastangos prisideda prie valstybės gerovės kūrimo.

Ne mažiau svarbu sulipdyti suskaldytą visuomenę, integruoti skirtingus žmones ir skirtingas interesų grupes siekiant bendro tikslo, skatinant bendradarbiavimą ir solidarumą tarp piliečių dėl visos mūsų valstybės gerovės.

Vedlys visada ir visur pirmiausia pats turėtų elgtis sąžiningai, etiškai ir atsakingai, vadovautis aukštomis vertybėmis ir standartais.

Na ir tarsi mažytė smulkmena, kurios dažnai pasigendame tarp potencialių vedlių į visuotinę gerovę, – asmeninio pavyzdžio į gerovę vedamiems piliečiams.

Vedlys visada ir visur pirmiausiai pats turėtų elgtis sąžiningai, etiškai ir atsakingai, vadovautis aukštomis vertybėmis ir standartais.

Čia, mano manymu, ir yra pagrindiniai lyderio bruožai, kuriuos turėdamas jis galėtų suvienyti piliečius bendram darbui dėl valstybės gerovės.

Viskas aišku ir paprasta, tad ieškokime potencialaus lyderio. Atrodo,  kad kol kas neradome, bet naujoms paieškoms dar turime laiko iki rudens.

GALERIJA

  • Kur mūsų valstybės lyderis?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ne lyderiai

kuria valstybes,o tautos! O lyderiai - tik naudojasi tautu pasiekimais ir aprupina privilegijomis savus klanus.

AAAA

Būtų neblogai prie lovio patekus????

ha ha ha

Senas komuniaga nepamirsta,ko marksizmas-leninizmas ismoke-visi turi buti lygus,o tie ,kas tai igyvendins-lygesni uz kitus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS