Skandalas avansu | Diena.lt

SKANDALAS AVANSU

Kremliaus paviešintas privatus Vokietijos karininkų pokalbis apie hipotetinį raketų „Taurus“ tiekimą Kijyvui tapo naujausiu karą Ukrainoje lydinčiu skandalu. Ko siekia Maskva? Kas jai svarbiau, jei, pagarsindama įrašą, atsisakė galimybės ir toliau šnipinėti pokalbius per „Webex“?

Sukompromituoti Bundesverą, jo kibernetinio saugumo sistemą? Vargu, ar kas nors net ir po skandalo pradėjo galvoti, kad NATO šalies karininkai yra tokie naivūs, jog neapsaugotais kanalais dalijasi iš tiesų slapta informacija. Kas kita pasiplepėjimai apie „Taurus“ – ne apie bites gi kalbėtis karinių oro pajėgų karininkams.

Sprendžiant iš Kremliaus propagandininkų isterijos, skandalingasis įrašas tapo pretekstu kritinio mąstymo neturintiems Rusijos gyventojams pasekti naują siaubo pasaką apie tariamą grėsmę iš Vakarų. Dar viena šiurpė  – akstinas nevengti mobilizacijos, kuri po Vladimiro Putino perrinkimo procedūros neabejotinai bus paskelbta.

Komunikacijos specialistai gavo naują progą priminti, kad prieš NATO ginklus bejėgė Rusija tikisi aljansą įveikti informacinio karo lauke.

Prisimename debatus Vokietijoje, kai populiarūs profesoriai aiškino, kad Berlyno karinė parama Ukrainai tik padidins neva iki šiol neišpirktą vokiečių kaltę prieš rusų tautą. Kremliuje, matyt, tikėtasi, kad rusų pseudobaimė sukels naują pacifistinių debatų bangą. Tačiau sukėlė diskusijas ne tik apie tai, kaip svarbu Berlynui laikytis nuošalėje. Komunikacijos specialistai gavo naują progą priminti, kad prieš NATO ginklus bejėgė Rusija tikisi aljansą įveikti informacinio karo lauke. Todėl, sukeldama šnipinėjimo skandalą, ji pasitelkė refleksinės kontrolės metodą, kai oponentui bandoma primesti jo veiksmų scenarijų.

Agresoriaus kryptimi dar nė neiššovusios raketos „Taurus“ jau padarė žalos Olafo Scholzo reitingams Vokietijoje ir įvaizdžiui užsienyje. Dmitrijus Medvedevas – šiaip jau ne tik žalingų įpročių turintis eksprezidentas, bet ir Rusijos saugumo tarybos vadovas – vokiečius pavadino priešais, kuriuos esą reikia žudyti, kaip kad raginęs sovietmečio poetas Konstantinas Simonovas. Tad gal ir nebeliko argumentų, kodėl „Taurus“ iš tikrųjų negalėtų atsirasti Ukrainos fronte? O kad ukrainiečiai su jomis tikrai mokės elgtis, jau tapo aišku iš nebeslapto pokalbio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cha cha cha

Na, Violeta, suskėlei - pataikei tiesiai į tašką. Žalingų įpročių turintis eksprezidentas Medvedevas viduriuoja nesulaukęs avanso, o sprendžiant iš komentaro, mūsiškė Kremliaus šunauja iš karto pasekė jo pavyzdžiu.

apie ką šita žąsis norėjo parašyti?

rusai neturi kritinio mąstymo? Tai lietuviai net smegenų neturi. Klykia žviegia žydšaudžių palikuonys - rusai žudikai. O kai lietuvių batalionas dalyvavo Irako žudynėse, jankių orgnizuotose? Ir jankai ne žudikai, paskerdę vien civilių per 100 000. Žudynėm senaties nėra. O jankiai nesigėdija masinius žudikus jankyno valkatyno ordinais apdovnot. Už masinį žmonių, vyrų, moterų, vaikų žudymą gavo spdovanojimus atominiai japonų žudikai. Už numuštą Irano airbusą, Irano oro erdvėje, raketą žudikę paleidęs kapitonas buvo apdovanotas. Už nužudymą 300 žmonių tiesiog pramogai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS