Mūšiui su anglais – galingas užtaisas | Diena.lt

MŪŠIUI SU ANGLAIS – GALINGAS UŽTAISAS

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Į legendinį Londono "Wembley" stadioną kovo 27-ąją Lietuvos futbolininkai įžengs turėdami tvirtą užnugarį: iki Europos čempionato atrankos rungtynių su anglais likus dviem savaitėms, mūsų rinktinės sirgalių būrys – jau rekordinis.

Tūkstantis – iššluotas

Užvakar baigus prekybą per lietuvišką platinimo sistemą paaiškėjo, kad parduota beveik 1,5 tūkst. bilietų.

"Rezultatai džiugina. Tai bus, ko gero, didžiausios lietuvių pajėgos užsienio stadione. Tiesa, "Wembley" talpina 90 tūkst. sirgalių, tad mūsų rinktinė kaip namuose galbūt ir nesijaus, bet smagią lietuvišką šventę turėtume pajusti", – teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) bilietų vadybininkas Karolis Kriščiūnas.

Nuo 1990-ųjų rašomoje nepriklausomos Lietuvos futbolo rinktinės istorijoje panašus sirgalių desantas buvo užfiksuotas tik 1992-aisiais Rygoje – tąsyk pasaulio čempionato atrankos turnyre debiutavusią mūsų šalies komandą į rungtynes su latviais atlydėjo maždaug tūkstantis sporto aistruolių.

Anglijos futbolo asociacija (FA) kolegoms iš LFF skyrė 1000 bilietų atskiroje tribūnoje. FA bilietus ketino parduoti po 65 svarus, tačiau lietuviai nusiderėjo iki 65 eurų. Ši kainodara pasitvirtino – visa partija buvo iššluota dar vasario mėnesį. Tarp pirmųjų pirkėjų buvo ir keli šimtai Anglijos lietuvių. Manoma, kad nemažai jų įsigis bilietus ir Londone. Varžybų organizatoriai saugumo sumetimais lietuvius ketina susodinti specialiai jiems skirtame sektoriuje.

Anglams – apribojimai

Antra bilietų partija imta platinti po 84 eurus. Tačiau ir ši anglų nustatyta kaina lietuvių entuziazmo neatšaldė.

"Kaina nėra maža, tačiau anglai motyvavo, kad mūsų sektorius yra arti aikštės, vietos tikrai geros. Žinau, kad kažkas sugebėjo rasti ir gerokai pigesnių bilietų trečiojo "Wembley" aukšto sektoriuose", – pasakojo K.Kriščiūnas.

Lietuviai Londone turės ką veikti ir prieš dvikovą. Kovo 25-ąją Anglijos sostinėje rengiamas vakarėlis svarbiems svečiams, o kitą dieną viename klubų savo koncertą surengs grupė "G&G Sindikatas".

Nors iki atsakomosios Anglijos ir Lietuvos rinktinių akistatos liko dar daugiau nei pusmetis, jau dėliojamos ir šio susitikimo detalės.

Pirmąsias savo istorijoje rungtynes Lietuvoje angali žais spalio 12-ąją LFF stadione Vilniuje. Ši arena talpina tik 5 tūkst. žiūrovų, tad sirgaliai bilietais turėtų pasirūpinti iš anksto. LFF jau platina bilietų paketus į visas tris 2015-ųjų Lietuvos rinktinės namų dvikovas (birželio 14-ąją vyks rungtynės su Šveicarijos rinktine, rugsėjo 8-ąją – su San Marinu).

"Jau pardavėme beveik pusę tūkstančio abonementų. Didelio kiekio užsiprašė Anglijos futbolo asociacija, tačiau mes iškart pasakėme, kad pirmenybę teiksime savo šalies sirgaliams, o anglams galime pasiūlyti daugiausia pusę tūkstančio vietų", – dėstė LFF atstovas.
Prabils trimis kalbomis
LFF už varžybų organizavimą atsakingas Maksimas Bechterevas pastaruoju metu daugiau dėmesio skiria revanšo rungtynėms su šveicarais. Šiai dvikovai Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) suteikė antrą pagal svarbą – B lygio – kategoriją.

Susitikimas Vilniuje su anglais vertinamas aukščiausia – A lygio – kategorija.

Tačiau yra dalykų, dėl kurių rungtynės su šveicarais organizatoriams bus gerokai sudėtingesnės. Neseniai LFF stadione lankęsi UEFA ir Šveicarijos transliuotojo bei Lietuvos televizijos atstovai surengė pasitarimą. Jame buvo sprendžiama, kaip patenkinti išskirtinius šveicarų pageidavimus. Šveicarijos televizijos eteryje rungtynės bus transliuojamos net trimis kalbomis – vokiečių, prancūzų ir italų. Tai pirmas toks atvejis Lietuvoje, kai vienos šalies televizijai prireiks trigubai daugiau darbo vietų komentatoriams ir radijo žurnalistams bei kitų techninių subtilybių.

Be to, šveicarų televizija užsakė aikštės lygyje įkuriamą darbo vietą, iš kurios bus rengiami tiesioginiai reportažai.

M.Bechterevas papasakojo, kad UEFA šioms rungtynėms į Vilnių atsiųs ne tik savo ekspertų grupę, bet ir papildomus tris filmavimo režisierius. Papildomą brangią įrangą šveicarai atsiveš iš Vokietijos.

"Užduočių ir iššūkių netrūksta, bet mums tai bus ir puiki repeticija prieš laukiamą anglų antplūdį spalio mėnesį", – teigė M.Bechterevas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaidos

- angali

SUSIJUSIOS NAUJIENOS