Lietuviai teisėjaus EHF Europos lygos finalo ketverte | Diena.lt

LIETUVIAI TEISĖJAUS EHF EUROPOS LYGOS FINALO KETVERTE

  • 0

Tarptautinės kategorijos IHF teisėjai Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis pakviesti teisėjauti EHF Europos lygos finalo ketverte.

Antro pagal pajėgumą Europos vyrų rankinio klubų turnyro finalo ketvertas vyks gegužės 25-26 d. Hamburgo arenoje, talpinančioje daugiau nei 13 tūkst. žiūrovų.

V. Mažeika ir M. Gatelis teisėjaus pirmajam Europos lygos pusfinaliui, kuriame susitiks šeimininkų vokiečių klubas „Flensburg-Handewitt“ ir stipriausia Rumunijos komanda Bukarešto „Dinamo“. Antrajame pusfinalyje kovos du Vokietijos klubai – „Rhein-Neckar“ ir Berlyno „Fuchse“.

Kartu su lietuvių pora, Europos lygos finalo ketverte taip pat dirbs teisėjai iš Ispanijos, Slovakijos ir Kroatijos.

V. Mažeikos ir M. Gatelio porai tai bus jau ketvirtas Europos lygos finalo ketvertas. 2016 ir 2022 m. lietuviai taip pat teisėjavo pusfinalio rungtynėms, o 2017 m. vadovavo lemiamai finalo dvikovai.

Lietuvos atstovai nuo 2007 m. reguliariai teisėjauja ir stipriausiame Europos klubų turnyre EHF Čempionų lygoje. Šį sezoną V. Mažeika ir M. Gatelis teisėjavo net aštuonerioms Čempionų lygos rungtynėms, tarp jų ir aštuntfinalio mačui tarp Plocko „Wisla“ ir „Paris Saint-Germain“ rankininkų. Lietuviams šį sezoną ne kartą buvo patikėtos ir centrinės Čempionų lygos turo dvikovos, kuriose susitiko favoritai „Barcelona“ su „Montpellier“ ar Kielcų „Vive“ su „Paris Saint-Germain“.

V. Mažeika ir M. Gatelis yra nuolat įtraukiami ir tarp svarbiausių nacionalinių rinktinių čempionatų teisėjų. Lietuvos teisėjai dirbo keturiuose iš eilės Europos vyrų rankinio čempionatuose nuo 2018 iki 2024 m., o nuo 2007 iki 2023 m. teisėjavo net aštuoniuose pasaulio čempionatuose – keturiuose vyrų ir keturiuose moterų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)