Vieną geriausių Lietuvos tinklininkų A. Rumševičių sustabdė peties operacija | Diena.lt

VIENĄ GERIAUSIŲ LIETUVOS TINKLININKŲ A. RUMŠEVIČIŲ SUSTABDĖ PETIES OPERACIJA

Vienam geriausių Lietuvos paplūdimio tinklininkų Arnui Rumševičiui mažiausiai pusę metų teks praleisti be sporto. Jam Vilniuje buvo atlikta peties operacija.

Sportininkas prisipažino, kad skausmus jautė jau keletą metų, bet tik prapjovus petį, paaiškėjo traumos rimtumas.

„Buvo nustatyti peties sąnarinės ir užpakalinės lūpos dideli plyšimai. Taip pat buvo užspaustas nervas mentės srityje“, – pasakojo pats A. Rumševičius.

Paprastai po tokių operacijų reabilitacija trunka 6-10 mėnesių. Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas Marius Vasiliauskas tikisi, kad A. Rumševičius spės atsigauti iki kito sezono.

„Operacija buvo atlikta po sezono. Jeigu viskas bus daroma teisingai, o reabilitacija bus maksimaliai greita, tikimės, kad gegužės-birželio mėnesį jis jau žais. Kažkokios didelės tragedijos nematome, nes ta operacija buvo būtina. Galbūt tą reikėjo padaryti kiek anksčiau, bet dabar viskas yra tvarkoje“, – teigė M. Vasiliauskas.

Kitais metais Lietuvos vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio rinktinės toliau tęs kovą dėl olimpinio kelialapio Kontinentinės taurės antrajame etape. Jis vyks gegužės mėnesį. Būtent olimpinei atrankai bus skiriamas didžiausias dėmesys.

„Darbas vyksta pagal planą. Sieksime kuo geriau pasirodyti olimpinės atrankos turnyruose“, – pabrėžė M. Vasiliauskus.

Po atostogų sugrįžę Lietuvos rinktinės nariai į treniruotes kibs nuo spalio mėnesio. Greitu metu prie komandos prisijungs ir viena geriausių Lietuvos žaidėjų Ieva Dumbauskaitė, kuri dėl kritusio hemoglobino kraujyje turėjo sezoną baigti vasaros viduryje.

„Jau apie mėnesį su sveikata viskas yra gerai. Nauji kraujo tyrimai yra geri. Kol kas vis dar turiu vartoti geležį ir kitus papildus, bet tai yra neišvengiama. Gydytojai leido porą savaičių pasportuoti ir atliko kitus tyrimus, kad įvertintų rezultatus po krūvio. Jie taip pat buvo geri, todėl porą paskutinių savaičių sportuoju pilnu pajėgumu. Kol kas vyksta tik fizinis pasirengimas, bet tokioje sezono stadijoje tai yra normalu. Stengiuosi pasiruošti fiziškai ir vienos-dviejų savaičių bėgyje turėčiau pradėti sportuoti ant smėlio su treneriu. Labai to pasiilgau“, – pasakojo I. Dumbauskaitė.

Kinijoje vykusiame olimpiniame atrankos turnyre kelialapius į olimpines žaidynes iškovojo Latvijos ir Italijos vyrai bei Latvijos ir Ispanijos moterys. Taip pat kelialapius turi pasaulio čempionai rusai ir kanadietės bei šeimininkai japonai.

„Matome, kad tos komandos, kurios yra geriausiai pasiruošusios, tos ir laimi. Prieš olimpiniu metus labai kyla sportininkų lygis. Valstybės investuoja į sportininkus ir jie visą dėmesį skiria olimpinėms žaidynėms. Dėl to sportininkų lygio skirtumas tarp praėjusių metų ir dabar yra nemažas“, - įžvalgomis dalinosi M. Vasiliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS