COVID-19 protrūkiai – darželiuose, įmonėse, sostinės futbolo klube „Riteriai“ | Diena.lt

COVID-19 PROTRŪKIAI – DARŽELIUOSE, ĮMONĖSE, SOSTINĖS FUTBOLO KLUBE „RITERIAI“

  • 0

COVID-19 ligos protrūkiai ir toliau fiksuojami darželiuose, įmonėse, taip pat vienas registruotas sostinės futbolo klube „Riteriai“, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Protrūkyje, siejamame su aukščiausiosios Lietuvos futbolo lygos sezonui besiruošiančiais „Riteriais“, patvirtinta 17 pirminių atvejų.

Praėjusią parą naujas protrūkis užfiksuotas Vilkaviškio rajono Didvyžių socialinės globos namuose. Iš viso patvirtinti trys atvejai, iš kurių vienas antrinis.

Tęsiasi židinys Marijampolės vaikų lopšelyje-darželyje „Rasa“, kur pastaruoju metu patvirtintas vienas atvejis. Iš viso su protrūkiu siejami 23 atvejai, iš kurių 10 antrinių.

Kitame Marijampolės lopšelyje-darželyje „Šaltinėlis“ iš viso patvirtinta 15 atvejų, iš kurių devyni – antriniai. Ketvirtadienį protrūkyje patvirtinti du atvejai, iš kurių vienas antrinis.

Naujas protrūkis nustatytas gamybos, remonto ir inžinerines paslaugas teikiančioje įmonėje, įsikūrusioje Klaipėdos apskrityje. Susirgo du darbuotojai ir nustatytas vienas antrinis atvejis. Iš viso su protrūkiu siejami keturi atvejai.

Nustatytas naujas atvejis, susijęs su protrūkiu Klaipėdos Medeinės mokykloje. COVID-19 liga patvirtinta moksleiviui. Iš viso su protrūkiu siejama 20 atvejų: susirgo 11 darbuotojų, keturi moksleiviai, taip pat patvirtinti penki antriniai atvejai.

Praėjusią parą nustatyti du antriniai atvejai, susiję su protrūkiu Klaipėdos rajono Slengių mokyklos-daugiafunkcinio centro padalinyje, kuris įsikūręs Ginduliuose. Iš viso su protrūkiu siejami penki atvejai: susirgo du darbuotojai, vienas ugdytinis, taip pat yra du antriniai atvejai šeimose.

Du susiję COVID-19 ligos atvejai nustatyti Kėdainių lopšelyje-darželyje „Varpelis“. Izoliuotų didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų – 12, iš jų vienas nustatytas naujas COVID-19 ligos atvejis.

Praėjusią parą taip pat patvirtintas naujas protrūkis Pakruojo rajone esančioje montavimo įmonėje. Susirgo du darbuotojai.

Šiaulių mieste veikiančiame autoservise koronavirusinė infekcija patvirtinta dviem darbuotojams, vienam asmeniui patvirtintas antrinis atvejis šeimoje.

Šiaulių lopšelyje-darželyje „Trys nykštukai“ susirgo darbuotojas, prieš tai buvęs izoliacijoje. Bendras atvejų skaičius protrūkyje yra du.

Siuvimo įmonėje Utenoje praėjusią parą užregistruotas vienas COVID-19 atvejis darbuotojui. Iš viso čia patvirtinti devyni COVID-19 atvejai: septyniems darbuotojams ir dviem šeimos nariams.

Utenoje veikiančioje administravimo paslaugas teikiančioje įmonėje per vakar parą užregistruoti du COVID-19 atvejai.

Gamybos įmonėje Vilniuje iš viso užregistruoti 27 pirminiai atvejai.

Nauji protrūkiai taip pat užfiksuoti dviejose prekybos įmonėse Vilniuje. Su vienos iš jų protrūkiu siejam trys pirminiai atvejai, su kitos – keturi.

Viešojo maitinimo įstaigoje Vilniuje nustatyti šeši pirminiai atvejai.

Dviejų Vilniaus lopšelių-darželių „Mažylis“ ir „Žirmūnėliai“ protrūkiuose nustatyta po du pirminius atvejus.

Lino apdirbimo įmonėje Vilniuj nustatyti aštuoni pirminiai atvejai.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia

Praėjusią parą izoliuotas 1091 didelės rizikos sąlytį turėjęs asmuo, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 62 128 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 44.

NVSC teigimu, šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas, t. y. parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 53.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 201 tūkst. 335 žmonės.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3303 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6620 mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS