Gamintoja: vakcinos nuo beždžionių raupų nepritrūks | Diena.lt

GAMINTOJA: VAKCINOS NUO BEŽDŽIONIŲ RAUPŲ NEPRITRŪKS

„Imvanex“ vakcinos nuo beždžionių raupų gamintoja tikina, kad per dabartinį infekcijos protrūkį vakcinos nepritrūks. „Mes manome, kad galime patenkinti pasaulinę paklausą be papildomų investicijų į savo gamybos įrangą“, – trečiadienį agentūrai dpa sakė įmonės „Bavarian Nordic“ atstovas Rolfas Sassas Sørensenas. Įmonė įsikūrusi Danijoje, kur vakcina ir gaminama.

Bendrovė yra vienintelė pasaulyje, gaminanti patvirtintą vakciną nuo beždžionių raupų. Šiuo metu per metus įmanoma pagaminti 30 mln. preparato dozių, teigė R. S. Sørensenas. 

Tačiau vakciną nuo beždžionių raupų yra registravusios tik JAV, kur vakcina žinoma „Jynneos“ pavadinimu, ir Kanada. Planuojama jos registracija ir ES, sakė R. S. Sørensenas. Europoje vakcina iki šiol patvirtinta tik kaip preparatas prieš žmonių raupus, kurie laikomi išnaikintais. Didžioji Britanija naudoja vakciną be atitinkamos registracijos.

Kokie vakcinos kiekiai bus parduoti kokioms šalims, atstovas atskleisti nenorėjo. Jis tik pabrėžė, kad įmonė šiuo metu sulaukia užklausų „iš daug, daug šalių“.

„Bavarian Nordic“ vakciną nuo raupų sukūrė bendradarbiaudama su JAV. Po Rugsėjo 11-osios išpuolių JAV vyriausybė nerimavo dėl atakos panaudojant raupų virusus ir kūrė planus paskiepyti visus gyventojus, sakė R. S. Sørensenas. Tačiau ankstesnės vakcinos buvo susijusios su dideliu šalutiniu poveikiu. „Todėl jie atėjo pas mus ir paprašė pagaminti geresnę ir naujesnės kartos vakciną nuo raupų“, – pasakojo atstovas. Tai esą labai saugi vakcina, kurios bandymai pagrįsti solidžiais duomenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

dulke, \\\\\.../////

aūūūūūūūūūūūūū,kromelis atsidarė.

Anonimas

Dar viena tryda prasideda. Vėl visus vakcinuos ir vaiksciosim su kaukem kaip kaliauses. O kai kam bus puikus biznis šitoj fašistinej valstybej.

na

bet keista kaip rase delfyje ta liga uzsikrecia vien vyrai,dar ne viena moteris nesusirgo anglijoj.gal kas zino kodel tik vyrai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS