Legioneliozė nusinešė dar vieno žmogaus gyvybę, iš viso nustatytos jau penkios mirtys | Diena.lt

LEGIONELIOZĖ NUSINEŠĖ DAR VIENO ŽMOGAUS GYVYBĘ, IŠ VISO NUSTATYTOS JAU PENKIOS MIRTYS

  • 4

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gegužės 9–10 dienomis pranešimų apie naujus legioneliozės atvejus iki šiol nėra gavęs, rašoma pranešime spaudai.

Gegužės 10 d. gautas pranešimas apie dar vieną mirties atvejį. Iš viso šiuo metu užregistruoti 22 legioneliozės atvejai, iš jų – 5 mirties atvejai. Pagal gydymo įstaigos pateiktus duomenis, trijų mirusiųjų mirties priežastis – kita liga, dviejų – legioneliozė.

Šiandien inicijuotas nuotolinis pasitarimas su Kauno miesto ir rajono savivaldybių atstovais. Aptarta nepalanki epidemiologinė legioneliozės situacija, daugiabučių namų bendrijų ar administratorių veiksmai, susiję su šilumos ūkio priežiūra.

Kauno miesto savivaldybės atstovai pasiūlė kasmet, pasibaigus šildymo sezonui, organizuoti tarpinstitucinius pasitarimus, kad visoms atsakingoms šalims (šilumos ūkio prižiūrėtojams, daugiabučių administratoriams, bendrijoms) būtų priminti su legioneliozės prevencija susiję būtini veiksmai.

Gegužės 11 d. su Valstybine energetikos reguliavimo taryba, kuri kontroliuoja, kaip laikomasi energijos kokybės reikalavimų, bus diskutuojama dėl teisinio reguliavimo ir  techninių kontrolės priemonių tobulinimo, kad būtų užtikrinta geresnė karšto vandens sistemų kontrolė.

Legioneliozė – plaučių uždegimo rūšis, kurią sukelia Legionella bakterijos. Maždaug vienas iš dešimties susirgusiųjų šia liga miršta. Šios bakterijos plinta per vandens dulksną (aerozolius), dažniausiai dėl netinkamai prižiūrimos ar sukonstruotos vandentiekio sistemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Covid.

Prieš metus sakytų kad mirė nuo Covid. Gal ir anksčiau žmonės mirdavo nuo legioneliozes o nurašidavo kad nuo Covid ir dar sakytu va mirė buvo neskepitas

g

O kur dingo covidas, koks stebuklas atsitiko, niekas iš būrio statistikos komentatorių apie tai kalba?Sveikatos ministerija gal jau ir epidemiologo neturi?

Q

Skiepyt visus gyvates reikia , kaukes uždėti plius komendanto valanda ivesti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS