Lietuvą pasiekė daugiau nei 138 tūkst. dozių adaptuotos omikron vakcinos nuo koronaviruso | Diena.lt

LIETUVĄ PASIEKĖ DAUGIAU NEI 138 TŪKST. DOZIŲ ADAPTUOTOS OMIKRON VAKCINOS NUO KORONAVIRUSO

  • 3

Lietuvą pasiekė 138,2 tūkst. dozių adaptuotos omikron vakcinos nuo koronaviruso, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Omikron atmainos potipiams BA.4 ir BA.5 pritaikyta vakcina bus naudojama gyventojų skiepijimui pirma arba antra sustiprinančiąja doze. Pasak SAM pranešimo, spalio mėnesį gamintojai ketina pristatyti daugiau nei pusę milijono adaptuotų vakcinų dozių.

„Džiaugiamės, galėdami konstatuoti, kad visi adaptuotų vakcinų pristatymo procesai vyksta sklandžiai. Tai reiškia, kad kiekvienam Lietuvos gyventojui nuo 18 metų amžiaus suteikiamos visos galimybės sustiprinti savo imunitetą adaptuotąja vakcina ir tokiu būdu išvengti arba sumažinti galimus žalingus COVID-19 padarinius organizmui“, – pranešime cituojama sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

SAM teigimu, gautomis vakcinomis antra sustiprinančiąja doze bus skiepijami 18-os sulaukę ir vyresni šalies gyventojai.

Registruotis vakcinacijai galima jau dabar internetu www.koronastop.lt, prisijungus per elektroninius valdžios vartus ir pasirinkus skiepijimo laiką savo gydymo įstaigoje. Pasak pranešimo, pirmai arba antrai sustiprinančiajai dozei bus skiriama ta adaptuota vakcina, kuri tuo metu bus gydymo įstaigoje.

SAM taip pat pažymi, kad neįmanoma nuspėti, kurios adaptuotos vakcinos užtikrins geriausią apsaugą, nes negalima numatyti, kokie viruso variantai atsiras ir cirkuliuos vėliau rudenį ir žiemą.

Pirma sustiprinančiąja vakcinos doze jau yra paskiepyta kiek daugiau nei trečdalis Lietuvos gyventojų, antrąja sustiprinančiąja doze – 5,3 tūkst. žmonių.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 70 proc. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sva-bass

smonke dv kalk dvi dozes iskart lol

Patarimas

Gal išpilam iš karto ?

utilizuos

viska išpils i nemuna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS