Lietuva tęs skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, skelbs informaciją apie šalutinius poveikius | Diena.lt

LIETUVA TĘS SKIEPIJIMĄ „ASTRAZENECA“ VAKCINA, SKELBS INFORMACIJĄ APIE ŠALUTINIUS POVEIKIUS

Lietuva tęs skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso be apribojimu, besiskiepijantieji bus informuojami apie tai, kokius požymius reikėtų stebėti, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Svarbu pabrėžti, kad toje Europos vaistų agentūros išvadoje nenustatytos jokios papildomos rizikos vyrams, nustatytos itin mažos papildomos rizikos moterims iki 60-ies metų. Todėl vakcinos saugumas visiems vyrams ir moterims, vyresnėms nei 60 metų, lieka nepakitęs. Taigi vakcinacija „Vaxzevria“ ar labiau mums įprastu pavadinimu „AstraZeneca“ vakcina bus tęsiama“, – trečiadienio vakarą spaudos konferencijoje sakė A. Dulkys.

Anot jo, žmonės ir toliau galės pasirinkti, kokia vakcina galėtų būti skiepijami, o visi sutikę vakcinuotis „AstraZeneca“ vakcina, bus informuoti apie požymius, kuriuos reikėtų stebėti 3-16 dienomis po skiepo.

 

 

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos vadovas Gytis Andrulionis sako, kad informaciniuose lapeliuose bus pateikiama papildoma informacija apie itin retą nepageidaujamą vakcinos poveikį – susidarančius krešulius.

Europos vaistų agentūra (EVA) trečiadienį pareiškė, kad neįprastų kraujo krešulių susidarymas turėtų būti pažymėtas kaip „labai retas“ „AstraZeneca“ vakcinos nuo pandeminio koronaviruso šalutinis poveikis, ir pažymėjo, jog šių skiepų nauda ir toliau nusveria galimą riziką.

Trečiadienį paskelbtame pareiškime EVA taip pat neįvedė naujų apribojimų dėl vakcinos naudojimo asmenims nuo 18 metų.

Tuo metu Estijoje trečiadienį sustabdytas jaunesnių nei 60 metų asmenų skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso.

Lietuva kovo viduryje trumpam buvo sustabdžiusi skiepijimą, tuomet taip pat laukiant EVA išaiškinimo dėl vakcinos saugumo. Siekiant skatinti pasitikėjimą šio gamintojo vakcina, ja pasiskiepijo šalies vadovai ir kiti politikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Juozas

Prašau visų žurnalistų, ministrų ir vaistų kontrolės specialistų- visada praneškite pilną susietą informaciją. Jei pasakėte, kad gauti 10 pranešimų apie šalutinius poveikius- būtinai paminėkite, iš kiek paskiepytų iš viso. Nes yra skirtumas, ar 10 atsiliepimų gauta paskiepijus 100, ar 1000, ar 20000000 žmonių. Jūsų šventa pareiga pateikti teisingą informaciją, o jau po to reitingai, sensacijos ir pan.

Nusibodo jau

Duokit ja skiepytis norintiems ir nustokit gromuluot kad tas pačias nesamones, net lrt neturi ka veikti ir tas pačias nesamones skelbia.

O

Atsilikeliu salis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS