Ministerija: nuo COVID-19 pasiskiepyti bus galima bet kurioje gydymo įstaigoje | Diena.lt

MINISTERIJA: NUO COVID-19 PASISKIEPYTI BUS GALIMA BET KURIOJE GYDYMO ĮSTAIGOJE

  • 5

Gyventojai nuo COVID-19 gali nemokamai pasiskiepyti bet kurioje gydymo įstaigoje, kur vykdomas skiepijimas, net jei joje yra neregistruoti, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Gavome signalų, kad dalis gyventojų patiria nepatogumų, nes gali vakcinuotis tik toje gydymo įstaigoje, kur yra registruotas. Įsigaliojus pakeitimams, dabar visiems norintiems vakcinuotis sudaroma galimybė tai padaryti ten, kur jiems patogiausia“, – sakė sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Motiejūnienė Bilotienė.

Anot jos, tikimasi, kad šie pakeitimai paskatins daugiau gyventojų apsisaugoti nuo infekcijos.

„Tai reiškia, kad, norėdamas pasiskiepyti ir neradęs vietos vakcinacijai savo gydymo įstaigoje, asmuo gali registruotis skiepijimui kitoje įstaigoje“, – sakė  viceministrė.

Ministerija, siekdama dar labiau didinti vakcinacijos prieinamumą, ragina skiepijančias įstaigas aktyviau informuoti savo pacientus apie vakcinacijos tvarką ir kokioms dienoms galima registruotis.

Pasirinkti patogiausią vietą vakcinacijai galima registruojantis internetu www.koronastop.lt. Prisijungus per elektroninius valdžios vartus ir pasirinkus savo miestą, registracijos sistema pateiks sąrašą įstaigų, kuriose galima skiepytis.

Gyventojai, kurie neturi galimybės užsiregistruoti internetu, turėtų kreiptis tiesiogiai į tą gydymo įstaigą, kurioje pageidauja skiepytis. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad ne visos gydymo įstaigos vykdo vakcinaciją nuo COVID-19 ligos. Pasikonsultuoti, kur skiepytis, gyventojai gali savo gydymo įstaigoje.

SAM įspėja apie galimus laikinus nesklandumus norintiems vakcinuotis pasirinktoje gydymo įstaigoje, tačiau tikimasi, kad procesas greitai įsivažiuos ir bus sklandus.

Vakcinuojančioms gydymo įstaigoms, neatsižvelgiant į tai, ar asmuo, kuriam ši paslauga buvo suteikta, yra registruotas šios gydymo įstaigos pacientas ar ne, numatyti skatinamieji priedai.

Anot ministerijos, rudens orai sudaro palankią terpę viršutinių kvėpavimo takų infekcijų plitimui, todėl gyventojai raginami pasirūpinti savo sveikata ir pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos.

Jau paskiepytiems gyventojams rekomenduojama sustiprinti imunitetą dar viena vakcinos doze, jeigu po paskutinio skiepo ar persirgimo COVID-19 liga praėjo atitinkamas laikas, skelbia ministerija.

Vieno vizito pas gydytoją metu galima pasiskiepyti nuo trijų infekcinių ligų: COVID-19 ligos, gripo ir pneumokokinės infekcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pasirodo kažkieno smegenėlėms

įtakos turi ne tik mėnulio fazės, bet ir saulės užtemimai..........matomai greitu laiku padvėsi ir be tavo taip vadinamo"marmalo"........jaučiasi iš paties nestabilios psichinės būsenos, kad jau paskutinioji ateina........

Mengelė \\\\\.../////

Mirties fabrikai pilnu smarkumu vėl įsisuko,tai puiku.____Bet žudikai,neješkokit durnių,---NEMOKAMAI---už tą žudantį marmalą susimokėjome mokesčių pavidalu.___Būkit prakeikti žmgžudžiai,degsit Pragare kartu su "savo" kruvinais milijardais.

klaida tekste

Atnaujinkite informaciją: dabar jau covid-22
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS