Priklausomi asmenys vėl gydomi, tačiau yra papildomų reikalavimų | Diena.lt

PRIKLAUSOMI ASMENYS VĖL GYDOMI, TAČIAU YRA PAPILDOMŲ REIKALAVIMŲ

  • 0

Respublikinis priklausomybės ligų centras (RPLC), du mėnesius teikęs paslaugas tik gydymą tęsiantiems pacientams, vėl priima pirmą kartą besikreipiančius asmenis. Centro filialai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje atnaujina ambulatorines gydytojo konsultacijas ir alkoholinės bei narkotinės abstinencijos gydymą stacionaruose.

"Gydytojai vėl gali atlikti apžiūras ir skirti gydymą. Tačiau yra papildomų reikalavimų – norint gultis į stacionaro skyrių, reikia atlikti COVID-19 tyrimą", – sako centro ryšių su visuomene specialistė Morgana Danielė.

Paslaugų teikimas atnaujinamas etapais, todėl centro filialuose vakar veiklą pradėjo ne visi gydymo skyriai.

Dėl griežtų reikalavimų, susijusių su infekcijų profilaktika, ir siekiant užtikrinti pacientų ir medicinos personalo saugumą, centro filialai dirba ne visu pajėgumu: pacientų jie šiuo metu gali priimti perpus mažiau nei įprastai. Turime užtikrinti, kad nesusidarytų eilės, žmonės nesibūriuotų, dirbantis personalas galėtų išlaikyti reikiamą atstumą, papildomo laiko užims ir patalpų dezinfekcija, kurią bus būtina atlikti po kiekvieno žmogaus apsilankymo specialisto kabinete. Nors visiems atvykusiems bus matuojama temperatūra, prašome žmonių būti sąmoningų ir nevykti į gydymo įstaigą pasireiškus infekcijos simptomams, tokiems kaip karščiavimas, gerklės skausmas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas", – paaiškina specialistė.

Paslaugų teikimas atnaujinamas etapais, todėl centro filialuose vakar veiklą pradėjo ne visi gydymo skyriai. "Per pirmąjį paslaugų atnaujinimo etapą stengiamės užtikrinti, kad veiktų ambulatorinis gydymas – žmonės galėtų būti apžiūrimi gydytojo, bet, kiek įmanoma, tęstų paskirtą gydymą vaistais namuose ir toliau naudotųsi nuotolinėmis psichologų, socialinių darbuotojų konsultacijomis", – sako M.Danielė. Didžiausią poreikį turintis ir dažnai namų sąlygomis neįmanomas alkoholinės ir narkotinės abstinencijos gydymas vėl pradėtas teikti stacionare, tačiau jis nėra toks kaip anksčiau – nevyksta grupiniai psichologo ir kitų specialistų užsiėmimai, teikiamos tik individualios konsultacijos. Norint gydytis šiame skyriuje, prieš atvykstant reikia atlikti COVID-19 tyrimą. Tikimasi, kad per antrąjį etapą RPLC vėl galės būti teikiamos visos iki karantino buvusios paslaugos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS