Specialistai atkreipia dėmesį į sveikatai žalingą gyventojų įprotį Pereiti į pagrindinį turinį

Specialistai atkreipia dėmesį į sveikatai žalingą gyventojų įprotį

Specialistai atkreipia dėmesį, kad per didelis druskos kiekis skatina lėtinių ligų riziką, todėl rekomenduojama jį riboti. Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu atliktas tyrimas rodo, jog druskos žmonės Lietuvoje suvartoja per daug.

Specialistai atkreipia dėmesį į sveikatai žalingą gyventojų įprotį
Specialistai atkreipia dėmesį į sveikatai žalingą gyventojų įprotį / Pixabay nuotr.

Pasak medikų, vartojant daug druskos, didėja rizika susirgti inkstų, širdies ir kraujagyslių ligomis, taip pat didėja infarkto, insulto ir skrandžio vėžio rizika. Specialistai sako, jog bendras druskos kiekis maiste, įskaitant ir su rūkytais, sūdytais, konservuotais produktais bei duona, turėtų būti ne didesnis kaip vienas arbatinis šaukštelis per parą.

Vis dėlto, tyrimas rodo, kad lietuviai druskos suvartoja per daug. 7 proc. gyventojų beveik visada, net neragaudami, sūdo patiekalus, o papildomai druskos nesiberia tik du iš penkių žmonių.

Siekiant sumažinti druskos kiekį, mitybos specialistai pataria patiekalus gaminti patiems ir naudoti įvairius augalinius prieskonius. Kadangi daugiausia druskos žmonės gauna iš užkandžių ir kitų perdirbtų maisto produktų, specialistai pataria jų valgyti mažiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra