A. Unikausko patarimai kenčiantiems nuo didelio spaudimo: kovoti galima ir natūraliais būdais | Diena.lt

A. UNIKAUSKO PATARIMAI KENČIANTIEMS NUO DIDELIO SPAUDIMO: KOVOTI GALIMA IR NATŪRALIAIS BŪDAIS

  • 0

Į televizijos eterį grįžęs profesorius Alvydas Unikauskas. Paprastai ir kiekvienam suprantamai kalbėdamas apie sveikatą, žiūrovus paskatina savo kasdieniame gyvenime imtis kad ir mažiausių, tačiau savijautai tikrai naudingų pokyčių. 

Net ir po daugybės tyrimų, iki šiol nėra įvardinta apie 90 proc. aukšto kraujospūdžio, kitaip vadinamo arterine hipertenzija, atsiradimo priežasčių. O jei jums daugiau nei 60 metų, tikimybė, kad jūsų kraujospūdis padidės ir viršys normas, siekia net 50 proc.! Kaip to išvengti? Ką daryti, kad gyventume sveikiau?

Jau pirmojoje laidoje profesorius A. Unikauskas pasiūlė net kelis sprendimus, kaip šią riziką sumažinti. Anot profesoriaus, padidėjus kraujospūdžiui, žmonėms neretai skiriama daugybė vaistų. Tačiau yra ir ne vienas, pašalinio poveikio neturintis natūralus būdas, galintis padėti kovoti su šia problema.

Prof. A. Unikauskas./ TV3 nuotr. 

Laidoje griaunamas mitas ir apie druskos vartojimą! „Padidėjusį kraujospūdį turintiems žmonėms neretai yra sakoma, kad jiems reikėtų vartoti mažiau druskos. Iš tikrųjų, reikėtų daryti kitaip. Ne druskos kiekį mažinti, nes jos valgyti reikia tiek, kiek jūsų skonis reikalauja, o padidinti kalio kiekį. Druska – natrio chloridas, tad šioje vietoje reikėtų subalansuoti kalį ir natrį. Būtent todėl, kai trūksta kalio, gali padidėti kraujo spaudimas. O jo  galėtumėte gauti iš lapinių daržovių“, – aiškino profesorius.

Koks baltymas padeda ne tik širdies ir kraujagyslių veiklai, bet ir yra ypatingai naudingas vyrų sveikatai? Koks kinų patarimas prilygsta skubiai, ir, svarbiausia, nemokamai pagalbai kaklo kraujagyslėms?

Šie ir kiti atsakymai – laidoje „Kviečiame daktarą“ – šeštadieniais, 11.30 val., per TV3.

GALERIJA

  •  A. Unikausko patarimai kenčiantiems nuo didelio spaudimo:  kovoti galima ir natūraliais būdais
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS