V. Andriukaitis: tikimės rudenį turėti dvivalentę vakciną, padėsiančią apsisaugoti nuo kitos bangos | Diena.lt

V. ANDRIUKAITIS: TIKIMĖS RUDENĮ TURĖTI DVIVALENTĘ VAKCINĄ, PADĖSIANČIĄ APSISAUGOTI NUO KITOS BANGOS

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) specialusis pasiuntinys Europos regionui Vytenis Povilas Andriukaitis tikisi, kad jau šį rudenį veikiausiai bus pagamintos dvivalentės vakcinos, nukreiptos tiek į pirminę koronaviruso atmainą, tiek į omikron povariančius. Jo teigimu, dvivalenčių vakcinų įvedimas padėtų efektyviau valdyti galimą viruso protrūkį ir jo mutacijas.

„Bendras epidemiologinis vaizdas nedžiugina, omikrono atvejų daugėja ir PSO informuoja šalis nares, kad būtų labai sustiprintas budrumas. (...) Tikimės, kad greitai turėsime vadinamą dvivalentę vakciną, kuri vėlgi padės apsisaugoti nuo kylančios bangos ir nuo nereikalingų mirčių“, – sakė antradienį „Žinių radijui“ V. Andriukaitis, kartu pridurdamas, kad dvivalentės vakcinos veikiausiai bus pagamintos jau šį rudenį.

„Optimistiniai prognoziniai samprotavimai, kad lyg ir šį rudenį (bus pagamintos dvivalentės vakcinos – red. past.). Tai keletas gamintojų teigia, kad jau praktiškai turėtų būti pradėta masinė gamyba.

V. Andriukaitis atkreipia dėmesį, kad dvivalentės vakcinos būtų parengtos remiantis Uhane viruso geno tipo nagrinėjimu ir vienos iš omikronų versijų. Todėl, pažymi jis, tai padėtų efektyviau valdyti galimą viruso protrūkį.

„Dvivalentės vakcinos įvedimas tikrai padėtų efektyviau valdyti viruso protrūkį ir mutacijas“, – teigė PSO specialusis pasiuntinys Europos regionui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietis

Toliau žmones nuodys "savanoriškai".Vykstant šitai kovidšyzos eksperimentinės chemijos bandomajai daliai, pilna spauda straipsnių apie kasdien randamus mirusius žmones gatvėse,parduotuvėse,šalia namų,parkuose ir t.t.Kodėl ankčiau to nebuvo?!Pusbrolis tam pačiam darbe dirba beveik 12 metų ir per tą laiką kolegų mirčių nebuvo pasitaikę.Per paskutinį "neprivalomos ir savanoriškos" vakcinacijos pusmetį mirė 5 bendradarbiai.Visi vakcinuoti ir po to skundęsi sveikata.Visi dėl širdies ir trombų,nors atliekant medicinines apžiūras buvo sveiki.Dar keli po komplikacijų į darbą grįžti negali ir vargu ar galės.Po viso šito,farmos pakalikai tikisi,kad žmonės jais tikės ir toliau paklusniai leisis į save tą mėšlą?!

fas fas

o vel pragydo farmacininku pinigais mintantys pso

SUSIJUSIOS NAUJIENOS