A. Veryga ragina įstaigas laboratorijose patikrinti turimas apsaugos priemones | Diena.lt

A. VERYGA RAGINA ĮSTAIGAS LABORATORIJOSE PATIKRINTI TURIMAS APSAUGOS PRIEMONES

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina gydymo įstaigas laboratorijose patikrinti per karantiną gautas asmens apsaugos priemones, pasigirdus kritikos, jog dalis jų gali būti nesertifikuotos ir nesaugios.

„Raginčiau įstaigas, ypač tas, kurios įsigijo didesnius kiekius, kreiptis į laboratorijas. Yra net dvi universitetų laboratorijos – aišku, jos negali sertifikuoti produktų, mes neturime tokios Lietuvoje ir siekiame kad atsirastų (...). Tai tikrai, tie, kurie turi įsigiję, galėtų prašyti tų laboratorijų pagalbos patyrinėti šias prekes ir išsiaiškinti, be reikalo negąsdinant ir nespekuliuojant“, –  pirmadienį LRT radijui sakė ministras.

Jis taip pat sako nepalaikantis opozicinių konservatorių sprendimo kreiptis į prokurorus prašant ištirti, ar į Lietuvą pateko nesaugių priemonių. Ministro nuomone, tą, jei yra reikalas, turėtų daryti ne politikai, o pačios įstaigos.

„Tikrai, dabar kaltinti tuos, kurie įsigijo priemones ir gavo ne tai, ką pirko ar ne tokias priemones, būtų labai sudėtinga. Manau, patys įsigijusieji turėtų kreiptis dėl žalos atlyginimo. Politikai, kurie tokiu būdu dabar bando demonstruoti savo dėmesį šitai problemai, manau, labai netinkamą objektą pasirinko“, – tvirtino A. Veryga.

A. Veryga tvirtino, kad įsigyjant priemones dėl jų „savotiškai konkuravo, kovojo visas pasaulis“, o dėl to, ar priemonės bus tinkamos kokybės, negalėjo būti tikra ir pati ministerija. Jis priminė, kad dalį netinkamų respiratorių Kinijos gamintojai pakeitė nemokamai, nereikalaudami grąžinti atsiųstųjų, kurie naudoti kaip žemesnio lygio apsaugos priemonės – veido kaukės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS